Goldrich meruňka, volné kořeny
Goldrich meruňka, volné kořeny
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Goldrich meruňka, volné kořeny

Prunus arm. 'Goldrich' - Objednací číslo 4481171
Počet kusů v balení:1 ks
Středně raná odrůda. Plody jsou velké, tmavě oranžové. Dužina je oranžová, pevná, středně šťavnatá, aromatická, lehce navinulé chuti. Pravidelně a bohatě plodí. Dozrává kolem poloviny července. Je částečně samosprašná, doporučujeme výsadbu jiné odrůdy meruňky pro dostatečné opylení. Vhodná pro teplá, chráněná stanoviště.
375,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 450
Doba zrání červenec začátek
Výška dospělé rostliny 500-600 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné místo, chráněné proti větru. Jarní mrazíky mohou poškodit květy. PUDA: Humózní, propustná, s obsahem jílu a bohatá na živiny – meruňky mají vysokou spotřebu živin. V období před tvorbou plodů /3 týdny/ nesmí tato dřevina, byť jen přechodně, vyschnout. Nedostatek vody by měl za následek malé nebo nezralé plody. Při velkých vedrech rostlinu chráníme mulčovací vrstvou před vyschnutím a udržujeme tak půdu vlhkou. Mokrá a studená půda není vhodná. VÝŠKA: Zhruba 3 metry. POTŘEBA MÍSTA: 3 - 4 metry. RUST: Středně bujný. KVETENÍ: Březen, duben. První květy, eventuálně plody od druhého roku. Částečně samosprašná. PLODY: Od poloviny července. Velké, tmavě oranžové. Dužina je oranžová, pevná, středně šťav-natá, aromatická, lehce navinulé chuti. HNOJENÍ: Na konci podzimu hnojení směsí kompostu, hnoje nebo rohové moučky. V červnu bě-hem tvorby plodů přihnojení krátkodobým hnojivem a pravidelná dostatečná zálivka. ŘEZ: Po sklizni odstraňte nemocné a mrtvé dřevo. Zpravidla není řez, zkracování nebo formo-vání zapotřebí. ZIMA: Zimovzdorná, meruňky jsou vhodné pro pěstování v mírnějších polohách. Oblast kořenů mulčovat nebo zakrýt chvojím. POZOR! Na počátku pěstování připevníme ke kmínku vzpěru a ponecháme ji tak dlou-ho, dokud rostlina nevytvoří dostatečně silný kmen (může trvat i několik let). Vhodná je širší laťka umístěná ke kmínku z jižní strany, aby nedošlo k popraskání kmene vlivem jarních nočních mrazíků v kontrastu s prudkým slunečním svitem během dne.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené