Braeburn, jabloň
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Braeburn, jabloň

Malus domestica - Objednací číslo 4480314
Počet kusů v balení:1 ks
Zimní odrůda jabloně je odolná mrazu i chorobám. Plody jsou velké, protáhlého kuželovitého tvaru s tenkou červenou slupkou a velmi aromatickou, chutnou a šťavnatou dužninou světle žluté barvy. Plody se sklízí zhruba v polovině října, konzumní zralosti dosahují od ledna do května. Plody se sklízí nevybarvené, dobarví se během uskladnění. Růst je středně bujný. Cizosprašná, vhodnými opylovači jsou např. Gala, Golden Delicious, Granny Smith. Dodáváme s volnými kořeny.
234,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: října střed - dubna konec

Přijímáme objednávky!

Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby října střed - dubna konec
Vysazovací vzdálenost (cm) 400
Doba zrání říjen střed
Výška dospělé rostliny 300-400 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, chráněné. POTŘEBA MÍSTA: 3 - 5 m PUDA: Hlinitá, výživná, humózní, propustná zahradní zemina. VÝSADBA: Roub musí být minimálně na výšku dlaně nad zemí. Výška: cca 3 m. HNOJENÍ: Při výsadbě hnojíme stromy fosforečným hnojivem nebo kompostem, dobře uleželou chlévskou mrvou nebo rohovou moučkou. Na jaře pak hnojivem na ovocné stromy. PLODY: Jsou velké, protáhlého kuželovitého tvaru s tenkou červenou slupkou. Dužnina je chutná a aromatická světle žluté barvy. Sklízí se přibližně v polovině října. První květy a tvorba plodů je možná od 2. – 3. roku pěstování. Opylení: vhodným opylovačem je kterákoliv jiná klasická odrůda jabloně. První sklizeň je zpravidla od 2- 3 roku. ŘEZ: Při jarní výsadbě seřízneme. Při podzimní výsadbě neřežeme – teprve až na jaře od ledna do března provedeme tzv. výchovný řez, ten každoročně opakujeme po dobu 5 let.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené