Červený rybíz Rovada, keř
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Červený rybíz Rovada, keř

Ribes rurum Rovada - Objednací číslo 4411577
Počet kusů v balení:1 ks
Šťavnatý rybíz harmonické chuti s bobulemi uspořádanými do hroznu. Skutečně velká úroda! Hrozny dorůstající až do délky 15 cm. Dozrává ve druhé polovině července. Samosprašná odrůda.
260,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 50 - 80
Doba zrání červenec začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 100-150 cm
STANOVIŠTĚ: Světlé, pokud možno takové, aby rostlina nebyla vystavena prudkému záření PŮDA: Hluboká, středně těžká, bohatá na živiny. Kořeny leží mělce pod povrchem půdy (kořeny rostou mělce do šířky), v lehké půdě je třeba rostlinu důkladně zalévat a dbát na to, aby voda prostoupila ke kořenům. HNOJENÍ: Po sklizni přihnojení speciálním hnojivem pro bobuloviny, tak podpoříte tvorbu květů v příštím roce, další hnojení znovu na jaře. PROSTOR: Asi 50 - 80 cm, při pěstování v nádobě dbát na to, aby byla alespoň 50 cm široká a hluboká PLODY: Konec července až začátek srpna ŘEZ: Ve druhém roce se nově narostlé letorosty zkrátí na 4 – 6 oček. Tento řez se provádí po opadání listů. U starších keřů se odstraňuje pouze staré dřevo a slabé výhonky PODZIM: Mulčujte rostlinu: Použijte kompost nebo posekanou trávu a vytvořte z nich vrstvu kolem kořenů rybízu. Během rozkladu dodává tato vrstva rostlině mnoho potřebných živin. Zároveň tak v zimě chráníte rostlinu před vyschnutím. ZIMA: V prvních 2-3 letech pěstování doporučujeme rostlinu chránit před zimou mulčem nebo chvojím, později není tato ochrana nutná.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené