Redhaven broskev, volné kořeny
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Redhaven broskev, volné kořeny

Prunus Persica 'Redhaven' - Objednací číslo 4485738
Počet kusů v balení:1 ks
Oblíbená a nenáročná odrůda broskve dozrává v první polovině srpna. Vznikla křížením odrůd Halehaven a Kalhaven. Velké plody mají žlutou slupku s červeným krytím na slunné straně a žlutou, pevnou a šťavnatou dužinu. Chuť je dobrá, jemně aromatická, sladká. U zralých plodů se dužina dobře odděluje od pecky. Dobře odolává nízkým teplotám v době květu. Střední odolnost proti kadeřavosti broskvoní. Samosprašná!
378,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: října střed - dubna konec

Přijímáme objednávky!

Stanoviště slunné
Doba výsadby října střed - dubna konec
Vysazovací vzdálenost (cm) 400
Doba zrání srpen střed
Výška dospělé rostliny 300-400 cm
STANOVIŠTĚ: Chráněné před pozdními mrazy, teplá jižní strana. PŮDA: Bohatá na živiny, propustná sprašovitá nebo písčitá půda. KVETENÍ: Duben, květy malé, světle růžové, objeví se dříve než listy – samosprašná. PLODY: Přibližně v polovině srpna. V období zrání bohatě zalévat, jinak zůstanou plody malé a zplstnatělé – už jeden týden bez vody může vyvolat tento stav. HNOJENÍ: Na jaře přihnojit hnojivem pro ovocné stromy (dodržet dávkování). ŘEZ: Ostrý řez provádíme v únoru/březnu za bezmrazých dnů, v září zkrátíme vynesené plodící výhonky. TIP! Na počátku pěstování připevníme ke kmínku vzpěru a ponecháme ji tak dlouho, dokud rostlina nevytvoří dostatečně silný kmen. Vhodná je širší laťka umístěná ke kmínku z jižní strany, aby nedošlo k popraskání kmene vlivem jarních nočních mrazíků v kontrastu s prudkým slunečním svitem během dne.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené