Besztercei švestka, volné kořeny
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Besztercei švestka, volné kořeny

Prunus domestica 'Besztercei' - Objednací číslo 4486078
Počet kusů v balení:1 ks
Odrůda dozrávající počátkem září, pro mnohostranné využití, plody se snadno oddělují od pecky. Švestky střední velikosti, tmavě modré barvy, svěží, sladce nakyslé a lahodné chuti. Samosprašná!
325,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: října střed - dubna konec

Přijímáme objednávky!

Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby října střed - dubna konec
Vysazovací vzdálenost (cm) 300
Doba zrání září začátek
Výška dospělé rostliny 300-400 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné. PŮDA: Humózní. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na ovocné dřeviny, dbát na dávkování. VÝŠKA: Asi 3 m. PROSTROR: 3 – 5 m. RŮST: Široký, volně rostoucí strom. KVĚTY: Kvete na roční a starších výhonech, začátkem června. První květy a plody se tvoří od 2. roku pěstování. Je samosprašná! PLODY: Počátkem září. Středně velké plody tmavě modré barvy s vynikající chutí, snadno se oddělují od pecky. Dužnina plodu je zlatožlutá, pevná, šťavnatá, dobře opracovatelná. Výborná do pekařských výrobků a k přímé konzumaci. Časné a vysoké výnosy. ŘEZ: Měl by být prováděn odborně. Průběžně prosvětlovat. ZIMA: Mrazuvzdorná, mulčujeme listím nebo posekanou trávou. POZNÁMKA: Při výsadbě připevníme ke stromu opěrnou tyč a ponecháme ji tak dlouho, dokud kmen nebude dostatečně silný.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené