Champion broskev, volné kořeny
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Champion broskev, volné kořeny

Prunus persica 'Champion' - Objednací číslo 4481787
Počet kusů v balení:1 ks
Oblíbená odrůda dozrávající v polovině srpna, přináší bohatou úrodu plodů s bílou dužinou. Plody velkých rozměrů, žlutočervené barvy. Dužina je středně tvrdá, šťavnatá, sladce nakyslé, vynikající chuti. Snadno se odděluje od pecky. Samosprašná!
395,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: října střed - dubna konec

Přijímáme objednávky!

Stanoviště slunné
Doba výsadby října střed - dubna konec
Vysazovací vzdálenost (cm) 400
Doba zrání srpen střed
Výška dospělé rostliny 300-400 cm
STANOVIŠTĚ: chráněné před pozdními mrazy, teplá jižní strana. PŮDA: bohatá na živiny, propustná sprašovitá nebo písčitá půda. KVĚTY: duben, květy malé, světle růžové, objeví se dříve než listy – samosprašná. PLODY: V polovině srpna, v období dozrávání plodů bohatě zalévat, jinak zůstanou plody malé a zplstnatělé - už jeden týden bez vody může vyvolat tento stav. . ŘEZ: ostrý řez provádíme v únoru/březnu za bezmrazých dnů, v září zkrátíme vynesené plodící výhonky. HNOJENÍ: v létě mulčujeme při kořenech posekanou trávou, v zimě kompostem, v případě nutnosti v květnu přihnojíme rohovou moučkou. TIP! Na počátku pěstování připevníme ke kmínku vzpěru a ponecháme ji tak dlouho, dokud rostlina nevytvoří dostatečně silný kmen. Vhodná je širší laťka umístěná ke kmínku z jižní strany, aby nedošlo k popraskání kmene vlivem jarních nočních mrazíků v kontrastu s prudkým slunečním svitem během dne.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené