Red Holy černý bez
Red Holy černý bez
Red Holy černý bez
Red Holy černý bez
Red Holy černý bez
Red Holy černý bez
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Red Holy černý bez

Sambucus nigra 'Red Holy' - Objednací číslo 3357771
Počet kusů v balení:1 ks
Od jara do podzimu se skví tmavě červenými barvami. V červnu rozkvétají ploché květy růžové barvy, o průměru 20 cm, které šíří podmanivou vůni podobnou vůni citronu. V srpnu/září dozrává na keři množství chutných, šarlatově černých bobulí. Zužitkování květů: koupele, příprava čaje, ochucení šťáv či pokrmů. Zužitkování plodů: příprava želé, bezového vína, ovocného čaje, likérů, sirupů nebo šťáv. Zdraví prospěšná rostlina. Dodáváme v rozměrech: 30 – 50 cm. Vyspělé rostliny v kontejneru.
602,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 100-200
Doba zrání srpen začátek
Vonné ano
Barva růžová
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 300 cm
STANOVIŠTĚ: Pouze slunné, jinak zůstane zelený a nezbarví se do červena! PŮDA: Tento druh upřednostňuje mírně kyselou, písčitohlinitou půdu bohatou na živiny s dostatkem dusíku. Při výsadbě se doporučuje přidat ke kořenům zahradní kompost, rašelinovou drť nebo chlévskou mrvu. Za suchého počasí pravidelně zalévat, aby květy a plody nezaschly. ČAS KVĚTU: Červen, růžově zbarvené ploché květy s lehkou vůní podobnou citrusům. Květy lze využít na koupele, přípravu čaje, ochucení šťáv, či pokrmů apod… PLODY: Srpen/září – purpurově černé, plody jsou poživatelné – tepelně zpracovat (stejně jako u klasického bezu)! Jsou vhodné pro výrobu likéru, vína, šťávy, sirupu, želé, ovocného čaje apod… VÝŠKA: Přibližně 3 m, rozložitý a o něco pomalejší růst, než klasický bez. HNOJENÍ: Při slabém růstu použít v dubnu a v červnu komplexní hnojivo. ŘEZ: Rostliny se udržují ve výšce cca 2–3 m. Zpravidla se zapěstovává kulovitá nebo kotlovitá koruna s krátkými základními větvemi. Černý bez plodí na jednoletých výhonech, a proto se řezem každoročně obnovuje plodné dřevo. Po sklizni se odstraňují dvouleté větve, které odplodily. V dospělosti, v intervalu 3–5 let, se provádí zmlazení nejčastěji řezem tzv. na „hlavu“ nebo na „pařez“. Má výborné regenerační schopnosti, rychle obrůstá. Výhony vyrůstající z půdy a na kmeni je nutné v průběhu vegetace odstraňovat. ZIMA: Mrazuvzdorný, opadávající - mladé rostliny v prvním roce doporučujeme přes zimu chránit před mrazem.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené