Hroznovitá borůvka Réka
Hroznovitá borůvka Réka
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Hroznovitá borůvka Réka

Vaccinium corymbosum 'Reka' - Objednací číslo 4414832
Počet kusů v balení:1 ks
Zahradní borůvka, zdravé bobule s množstvím minerálních látek, vitamínů a biologicky aktivních látek. Velké, sladké a aromatické ovoce v dlouhých hroznech dozrává již začátkem července. Keř je mohutného vzrůstu, odolný a dorůstá až do výšky 2 metrů. V době zrání lze sklidit až několik kilogramů ovoce. Pevné bobule velkého rozměru lze dlouhodobě uchovávat, jsou vhodné ke zmrazování a na přípravu chutných marmelád a ovocných šťáv. Chutí připomínají skutečné lesní borůvky, ale nezabarvují chrup do modra. Tato odrůda má velký význam pro zdravou výživu. Sotva bychom našli jiné ovoce, které by obsahovalo tolik minerálních látek, vitamínů a biologicky aktivních látek jako tato rostlina. Jeho konzumací lze předcházet mnoha nemocem a obsah účinných látek je prokázán i výsledky lékařské vědy. Bílé květy medové vůně, hustý porost letní koruny a listy zabarvující se na podzim do červena mohou Vaší zahradě poskytnout neobyčejný okrasný efekt. Plně mrazuvzdorné! V každé kvalitní, kyselé zahradní půdě se dobře vyvíjí. Ideální je lehká půda s hodnotou okolo 5 pH, čehož můžeme docílit, když do půdy přimícháme kyselou rašelinu. Doba zrání: červenec – srpen. Samosprašná. Dodáváme vyvinuté rostliny v kontejneru.
307,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 150-200
Doba zrání červenec začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200 cm
STANOVIŠTĚ: Světlé, slunné (chráněné před silným poledním sluncem) - v bezprostřední blízkosti by se neměly nacházet žádné další dřeviny, protože borůvka je mělce kořenící a tvoří rozlehlé kořeny – tento druh není vhodný pro pěstování v nádobách. PŮDA: Propustná, běžná výživná zahradní půda. Réka není tak náročná, co se týká kyselosti půdy jako běžné tuzemské borůvky - vyžaduje mírně kyselou půdu okolo 5 pH s obsahem rašeliny. HNOJENÍ: Na jaře před vyrašením a během tvorby plodů, vždy jednou speciálním hnojivem na borůvky VÝŠKA: V dospělosti ve volné půdě cca. 2 metry POTŘEBA MÍSTA: cca. 1,50 m LISTÍ: Bujný keřovitý růst, lístky oválné, zelené KVĚTY: Bílé, od druhého - třetího roku pěstování. Kvete v květnu – v červnu ZRÁNÍ PLODŮ: Červenec/ srpen - plody rostoucí v hroznech (podobně jako rybíz) jsou trochu menší než jednotlivě rostoucí šlechtěné borůvky. Aroma jako lesní plody – zvenku modré uvnitř bílé, nezbarví chrup do modra. ŘEZ: Běžně není nutný, pouze velmi přestárlé výhonky odstranit na podzim blízko země. Dřevo, které je starší více než 4 roky vyřezat - odstranit (proklestit) všechny výhonky, které se kříží nebo dotýkají. Dlouhé výhonky zkrátit – u starších keřů ponecháváme stále 8-10 silných hlavních výhonů. PODZIM/ZIMA: Listy se zbarví do červeno - žluta, na konci podzimu listí opadá. Obnovit mulčovací vrstvu - rostlina je přes zimu holá. Jako zimní ochranu nahrňte ke kořenům zem a popř. zakryjte chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené