Šlechtěný vlašský ořech
Šlechtěný vlašský ořech
Šlechtěný vlašský ořech
Šlechtěný vlašský ořech
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Šlechtěný vlašský ořech

Juglans regia 'Milotai 10' - Objednací číslo 4429862
Počet kusů v balení:1 ks
Ořešák královský – vlašský ořech, je užitkový i okrasný strom. Mohutná koruna s velkými, sytě zelenými listy dobře stíní. Listy uvolňují vůni, která odpuzuje komáry a mouchy. Dodáváme roubovaný strom, který začíná plodit dříve než semenáče. Ořešák vyžaduje dostatek prostoru pro růst, často dosáhne i výšky kolem 10 metrů. Pěstuje se převážně jako solitér. •Odrůda ´Milotai 10´• je výborná, spolehlivě plodící odrůda, která byla vyšlechtěna v Maďarsku. Plody jsou velké, kulovité, s tenkou slupkou, jdou dobře louskat. Růst je středně silný. Nakvétá postupně a dobře odolává jarním mrazům. Sklizeň od konce září.
990,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu duben, květen
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 300 - 400
Doba zrání září začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 500-10000 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné a chráněné PŮDA: Hluboká, hlinitopísčitá, výživná a bohatá na vápník s dostatkem vláhy. Nemá rád suchou půdu! HNOJENÍ: Pouze jednou na jaře hnojivem na ovocné dřeviny (dávat pozor na dávky – řídit se návodem na obalu) VÝŠKA: Zhruba 5 - 10metrů, v dospělosti i více - podle obsahu dusíku v půdě. RŮST: Kompaktní se širokou korunou. LISTY: Vývoj později – konec května Listí uvolňuje vůni, kterou nesnášejí komáři a mouchy, proto je pod korunou stromu vždy příjemné a stinné místo k sezení. KVĚTY: duben/květen – docela nepatrné, Samčí květenství v dubnu a květnu, Samičí květenství teprve při vývoji listů, První květy a plody jsou možné již od 2. -3. roku PLODY: Jádra dobře vyplňují tenké skořápky. SKLIZEŇ: Konec září až říjen, v tuto dobu opadávají i listy. ŘEZ: Optimální termín řezu je na jaře (v období po vyrašení listů) - přibližně do konce května. V tomto období ořešáky po řezu neroní tolik mízy a rány se do konce vegetace lépe a dříve hojí. Ořešák lze prosvětlovat i v průběhu srpna/ září, kdy rány taktéž neroní mízu. V poslední době ale odborníci toto období řezu tolik nedoporučují, protože zjistili, že ani malá řezná plocha se do konce vegetace zcela nezahojí. Nevytvoří se tzv. kalus, uzavřou se jen cévy, takže ořešáky neroní mízu. Hojit se ale začnou až na jaře (v květnu) následujícího roku – rána je tak náchylnější k infekci. Rány je nutné po řezu ošetřit vhodným nátěrem (latexovou neředěnou barvou nebo kvalitním štěpařským voskem). ZIMA: Mrazuvzdorný Jako zimní ochranu naneseme silnou vrstvu listí (ale ne listí vlašského ořechu, které se pomalu rozkládá)!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené