Borůvka Duke
Borůvka Duke
Borůvka Duke
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Borůvka Duke

Vaccinium corymbosum 'Duke' - Objednací číslo 4412905
Počet kusů v balení:1 ks
U velkopěstitelů je tato borůvka favoritem již desetiletí. Díky až 2 cm velkým, světle modrým plodům a vysoké sklizni je světoznámou odrůdou polního pěstování. Nyní je tato borůvka k dispozici i Vám - hobby zahrádkářům. Již z mladé rostliny sklidíte velké množství plodů, později můžete u této odrůdy sklidit 8-10 kg borůvek ročně. Vysoká úroda vydrží až deset let. Extra velké, dlouho skladovatelné plody chutnají sladce a jsou bohaté na vitamin C - ještě nikdy nebylo mlsání tak zdravé. Borůvka Duke je vhodná do záhonů, ale i do velkých nádob. Je zimovzdorná. Bezpodmínečně vyžaduje výsadbu do kyselé půdy - rašelina. Lze použít zeminu pro rododendrony nebo azalky. Zasíláme silné rostliny v kontejneru.Dodáváme ve velikosti: 30 – 40 cm.
307,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 150
Doba zrání červenec začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 100-120 cm
Zbarvení listí na podzim ano
STANOVIŠTĚ: Slunné a chráněné PŮDA: Humózní, mírně vlhká, propustná a především kyselá – odrůda Duke nesnáší vápenité půdy (optimální hodnota pH 4 – 4,5, půdu lze obohatit rašelinou), zalévat vodou bez vápna (dešťovou vodou). Nemáte-li k dispozici dešťovou vodu, můžete vhodit do vody na zalévání sáček rašelinové drti a nechat přes noc ustát. Doporučujeme půdu 2 – 3x do roka obohatit rašelinou. Vhodné je i mulčování (mulčovací kůrou, popř. posekanou trávou), abyste snížili obsah vápna v půdě a udržovali v ní vlhkost. HNOJENÍ: 2x brzy na jaře, dříve než vyraší nové výhony a při tvorbě plodů, speciálním hnojivem (např. hnojivem na borůvky), můžete použít také hnojivo pro rododendrony. VÝŠKA: Asi 1 – 1,20 m POTŘEBA MÍSTA: Asi 1,50 m RŮST: Relativně vzpřímený KVĚTY: Květen/ červen od 2. až 3. roku pěstování, bílé PLODY: Velké, světle modré, aromatické a sladké DOBA ZRÁNÍ: Od poloviny července ŘEZ: Staré výhony občas na podzim u země odstranit a dřevo, které je starší než 4 roky, vyřezat - odstranit všechny výhony, které se kříží nebo dotýkají. Dlouhé výhony zkrátit (proklestit) – u staršího keře vždy ponechat 8 – 10 silných hlavních výhonů. ZIMA: Zimovzdorná, mulčovat
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené