Raná hrušeň, volné kořeny
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Raná hrušeň, volné kořeny

Pyrus communis 'Árpával érő' - Objednací číslo 4480859
Počet kusů v balení:1 ks
Velmi raná odrůda hrušně. Plody menší velikosti s tenkou slupkou slámově žluté barvy. Původní maďarská odrůda ''Árpával érő'' jméno ve volném překladu znamená zrající ječmen. Doba sklizně: konec června - začátek července. Doporučené sprašné odrůdy: Williams, Red Williams a Clapp.
234,0 Kč / balení 299,0 Kč (21,74% sleva)

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba zrání červen konec
STANOVIŠTĚ: Chráněné, slunné, teplé. Chladné a vlhké počasí v týdnech před dozráním by mohlo negativně ovlivnit kvalitu plodů – lepší je sušší než vlhké stanoviště. Pozor na rez hrušňovou! Rez hrušňová je významnou chorobou hrušní a jalovců v těch lokalitách, kde jsou oba hostitelé od sebe v blízkosti do 150 až 200 metrů. PUDA: Kyprá, bohatá na živiny, humózní, nesmí obsahovat vápník. HNOJENÍ: Při výsadbě hnojíme stromy fosforečným hnojivem nebo kompostem, dobře uleželou chlévskou mrvou nebo rohovou moučkou. Na jaře pak hnojivem na ovocné stromy. VÝŠKA: 3 – 3,5 m. PROSTOR: asi 5 – 6 m. KVĚTY: Duben/květen – potřebuje dárce pylu, není samosprašná. PLODY: Menší, slupka je tenká a žlutá. Dozrává na přelomu června/července, plody jsou určené k přímé spotřebě. OPYLOVAČ: Např. Williams, Red Williams a Clapp. ZIMA: Mrazuvzdorná.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené