Ceglédi meruňka, volné kořeny
Ceglédi meruňka, volné kořeny
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Ceglédi meruňka, volné kořeny

Prunus arm 'Ceglédi óriás' - Objednací číslo 4481251
Počet kusů v balení:1 ks
Odrůda meruňky dozrávající počátkem, až v polovině července, přinášející hojnou úrodu. Plody jsou velké až velmi velké, mírně podlouhlé. Základní barva slupky oranžová, na slunné straně červená. Dužina je oranžová, šťavnatá, sladká, aromatická. Plody jsou vhodné k přímé konzumaci i k dalšímu zpracování. Cizosprašná.
360,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: října střed - dubna konec

Přijímáme objednávky!

Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby října střed - dubna konec
Vysazovací vzdálenost (cm) 300
Doba zrání červenec začátek
Výška dospělé rostliny 300-400 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné místo, chráněné proti větru. Teplé, pozdní mrazíky by mohly poškodit květy. PUDA: Humózní, propustná, s obsahem jílu a bohatá na živiny – meruňky mají vysokou spotřebu živin. V období před tvorbou plodů /3 týdny/ nesmí tato dřevina, byť jen přechodně, vyschnout. Nedostatek vody by měl za následek malé nebo nezralé plody. Při velkých vedrech rostlinu chráníme mulčovací vrstvou před vyschnutím a udržujeme tak půdu vlhkou. Mokrá a studená půda není vhodná. VÝŠKA: Zhruba 3 metry. POTŘEBA MÍSTA: 3 - 4 metry. RUST: Kompaktní. KVETENÍ: Březen. První květy, eventuálně plody od 2. – 3. roku. Není samosprašná. PLODY: Začátek - polovina července. Plody jsou velké, se zlatožlutou dužinou. HNOJENÍ: Na konci podzimu hnojení směsí kompostu, hnoje nebo rohové moučky. V červnu bě-hem tvorby plodů přihnojení krátkodobým hnojivem a pravidelná dostatečná zálivka. ŘEZ: Po sklizni odstraňte nemocné a mrtvé dřevo. Zpravidla není řez, zkracování nebo formo-vání, zapotřebí. ZIMA: Zimovzdorná, meruňky jsou vhodné pro pěstování v mírnějších polohách Oblast kořenů mulčovat nebo zakrýt chvojím. POZOR! Na počátku pěstování připevníme ke kmínku vzpěru a ponecháme ji tak dlouho, dokud rostlina nevytvoří dostatečně silný kmen (může trvat i několik let). Vhodná je širší laťka umístěná ke kmínku z jižní strany, aby nedošlo k popraskání kmene vlivem jarních nočních mrazíků v kontrastu s prudkým slunečním svitem během dne.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené