Mandloň Tuono, volné kořeny
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Mandloň Tuono, volné kořeny

Prunus amygdalus Tuono - Objednací číslo 4482928
Počet kusů v balení:1 ks
Užitková a okrasná rostlina. Na jaře Vás okouzlí nádhernými květy, ze kterých se během léta vyvinou velké a sladké plody(sklizeň září/říjen). Mandle mají lehce odstranitelnou skořápku a lahodnou chuť. Samosprašná. Zimovzdorná do -25 °C.
399,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 350
Doba zrání září střed
Výška dospělé rostliny 300 cm
Španělská odrůda STANOVIŠTĚ: Slunné, světlé, u zdi nebo u pergoly, nejlépe orientované na západní straně, kam by dopadalo slunce během doby květů až odpoledne PŮDA: Mírně vápenitá, propustná, spíše sušší HNOJENÍ: Oblast kořenů kolem kmene mulčovat, (tráva, listí) 2x ročně. Další přihnojování již pak není nutné… VÝŠKA: Asi 3 m POTŘEBA MÍSTA: 3,5 m. KVĚTY: První květy a ovoce od 4. až 5. roku pěstování Chraňte před jarními mrazíky, v případě potřeby zakrýt netkanou textilií. Obecně je samosprašná, opylovaná hlavně čmeláky. Pokud je v době květu příliš zima k opylení nedojde a mandloň neplodí. Broskev v okolí, která kvete ve stejnou dobu, je dobrým opylovačem. PLODY: Září/ říjen jedlé mandle, které mají tvrdou skořápku Sklízí se setřesením ŘEZ: Na jaře odstranit omrzlé větve PODZIM/ZIMA: Zimovzdorná do -20 0C Mandloně obecně špatně snáší změny teplot (např. mrazivé noci a ranní slunce, plusové a minusové teploty v rychlém sledu po sobě). Na počátku pěstování připevníme ke kmínku vzpěru, ponecháme ji tak dlouho, dokud rostlina nevytvoří dostatečně silný kmen (může trvat i několik let). Vhodná je širší laťka umístěná ke kmínku z jižní strany, aby nedošlo k popraskání kmene vlivem jarních nočních mrazíků, v kontrastu s prudkým slunečním svitem během dne. Odolné mrazu jsou pouze dřevnaté části. Zmrzlé výhony na jaře odstranit.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené