Idared jabloň, volné kořeny
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Idared jabloň, volné kořeny

Malus domestica 'Idared' - Objednací číslo 4480975
Počet kusů v balení:1 ks
Zimní odrůda. Velké, jasně červené plody s bílou až žlutou dužinou. Jablka jsou aromatická, sladká a šťavnatá. Sklizeň koncem září, konzumní zralost je od konce října až listopadu. Při dobrých podmínkách je skladovatelnost až do května. Vhodnými opylovači jsou např. Jonagold, Jonagored, Golden. Volné kořeny.
325,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 300
Doba zrání září konec
Výška dospělé rostliny 300-400 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, chráněné. PŮDA: Hlinitá, výživná, humózní, propustná zahradní zemina. HNOJENÍ: Při výsadbě hnojíme stromy fosforečným hnojivem nebo kompostem, dobře uleželou chlévskou mrvou nebo rohovou moučkou. Na jaře pak hnojivem na ovocné stromy. VÝŠKA: cca 3 metry. VÝSADBA: Roub musí být minimálně na výšku dlaně nad zemí. POTŘEBA MÍSTA: cca 3,5 metru. KVĚTY: První květy a tvorba plodů je možná od 2. – 3. roku pěstování OPYLENÍ: Není – li jinak výše konkrétně uvedeno, je vhodným opylovačem kterákoliv jiná klasická odrůda jabloně. ZIMA: Mrazuvzdorná ŘEZ: Při podzimní výsadbě neřežeme – teprve až na jaře (od ledna do března) provedeme tzv. výchovný řez. Ten každoročně opakujeme po dobu 5 let. TIP: Při zasazení přidáme ke stromku opěrný kůl, který ponecháme tak dlouho, dokud nevytvoří silný kmen.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené