Konstantinopolská kdouloň, volné kořeny
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Konstantinopolská kdouloň, volné kořeny

Cydonia oblonga 'Konstantinapoly' - Objednací číslo 4488236
Počet kusů v balení:1 ks
Kdouloň bývala oblíbená a rozšířená téměř ve všech zahradách. Babičky využívaly kdoule, připomínající žlutá jablka, v kuchyni i v domácnosti. Plodem je žlutá malvice s pronikavou vůní, někdy s výrazným žebrováním a s plstnatou slupkou, která po otěru zůstane lesklá a někdy mastná. Dužnina je světle žlutá, šťavnatá, jemná, aromatická. Plody se sklízejí v září až říjnu. Lze je konzumovat až po tepelné úpravě. Jsou sladké a aromatické, vhodné k výrobě kompotů, marmelád, šťáv a želé. Silně vonící plody můžete také vložit mezi prádlo, které provoní nebo je jen volně rozložit po bytě, pro osvěžení vzduchu.
304,0 Kč / balení 338,0 Kč (10,06% sleva)

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: října střed - dubna konec

Přijímáme objednávky!

Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby října střed - dubna konec
Vysazovací vzdálenost (cm) 300
Doba zrání září začátek
Výška dospělé rostliny 300-400 cm
SAMOSPRAŠNÁ // STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, teplé a světlé. PŮDA: Propustná, hlinitá, vlhká, lehce kyselá – je mělce kořenící (kořeny leží mělce pod povrchem půdy- proto je třeba dávat pozor při zemních pracích v okolí rostliny, abychom kořeny nepoškodili). HNOJENÍ: Na jaře jedenkrát při kvetení a dohnojit jedenkrát při tvorbě plodů. Hnojivem na ovocné dřeviny – rostliny by neměla být dlouhou dobu bez zálivky. VÝŠKA: Asi 3 metry. ŠÍŘKA: Je nutné počítat s asi 3-5 metry prostoru. RŮST: Vzpřímený, poměrně bujný. KVĚTY: V květnu – růžové. PLODY: Od 3 roku, doba zrání konec října, plody jsou poživatelné pouze po tepelné úpravě, je vhodné pro získání šťávy nebo jako vynikající želé, po sklizni necháme plody 1-2 týdny odležet, rozvine se tak jejich aroma – v případě že plody jsou zmrzlé díky brzkým nočním mrazům, necháme je na stromě rozmrznout, a poté plody zpracujeme. ŘEZ: Příležitostně prosvětlit, zkrátit dlouhé boční výhony a odstranit suché výhony – provádíme v únoru/březnu, když nemrzne. ZIMA: Mrazuvzdorná, ochrana není nutná, pokud kdouloň roste na chráněném stanovišti – půdu u kořenů mulčujeme - pomáhá to udržet vlhkost v půdě a svým rozpadem dodává do půdy živiny. EXTRA TIP: Nikdy neskladujeme společně s jablky či hruškami – jablka či hrušky přijímají aroma kdouloně!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené