Sloupovitá hrušeň Decora, volné kořeny
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Sloupovitá hrušeň Decora, volné kořeny

Pyrus comm. 'Decora' - Objednací číslo 4480804
Počet kusů v balení:1 ks
Středně pozdní. Skutečně velké, kuželovité plody mají načervenalou barvu. Osvěžující, příjemně sladké ovoce lze uchovat až do poloviny prosince. Dozrává koncem září, začátkem října. Sprašná odrůda: Boskova lahvice, Viliamsova. Dodáváme s volnými kořeny.
369,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: října střed - dubna konec

Přijímáme objednávky!

Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby října střed - dubna konec
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 60
Doba zrání září konec
Výška dospělé rostliny 200-250 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné orientované na jih nebo jihozápad. Nikoli ale stanoviště před bílou stěnou domu, reflektující sluneční paprsky – to by mohlo vést ke spálení rostliny. Pozor na rez hrušňovou! Rez hrušňová je významnou chorobou hrušní a jalovců v těch lokalitách, kde jsou oba hostitelé od sebe v blízkosti do 150 až 200 metrů. PŮDA: Normální zahradní půda nebo květinová zemina s malým podílem rašeliny, ne příliš vlhká. VÝSADBA: Při pěstování v nádobě – směs: 1/3 zahradní zemina 1/3 rašelina nebo jednotná půda 1/3 písek naplnit do nádoby, která musí být alespoň 50 cm široká a hluboká. Při pěstování ve volné půdě vyhloubit díru pro zasazení o rozměrech alespoň 40-50 cm. Vysypat směsí zeminy a hnojiva. Tuto směs pokrýt asi 10 cm vrstvou jemné zeminy, aby se tak zabránilo přímému kontaktu kořenů dřeviny s hnojivem. KVĚTY: Polovina-konec dubna. Hrušně nejsou samosprašné! Doporučené sprašné odrůdy (Boskova lahvice a Viliamsova). První květy a tvorba prvních plodů začíná od 3. nebo 4 roku. ZRÁNÍ OVOCE: konec září/začátek října USKLADNĚNÍ: do poloviny prosince ŘEZ: Pokud je seříznutá špička stromu ponechte jedno očko/pupen pod řezem. V létě ho upevněte k opěrné tyči a veďte ho směrem vzhůru. Pokud za jeden rok naroste o více, než 50 cm opět ho seřízněte. V následujících letech zkracujte postranní výhonky brzy na jaře na délku 20 -40 cm (doporučuje se za 3 vnějším očkem). Očka není třeba počítat přesně ani sledovat jejich směr, důležité je řezat tak aby byl udržování štíhlý sloupovitý tvar. Shrnutí: Boční větve nenechávejte delší než 40 cm. Zkracování lze provádět průběžně během celého vegetačního období. Starší a silnější větve však raději stříhejte, až když v nich není žádná míza (později na podzim nebo brzy z jara). Mladé stromy vyžadují častější a silnější řez, u starších rostlin je sloupovitý tvar výraznější a růst se výrazně zpomalí.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené