Sloupovitá meruňka Golden Sun, kontejner
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Sloupovitá meruňka Golden Sun, kontejner

Prunus arm. 'Golden Sun' - Objednací číslo 4426696
Počet kusů v balení:1 ks
Pevné, sladké meruňky s intenzivním aroma. Na jaře je stromek posetý velkým množstvím květů. Plody jsou vhodné k přímé spotřebě, na marmelády i dezerty. Samosprašná.
990,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 60
Doba zrání červenec střed
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-250 cm
STANOVIŠTĚ: Teplé, chráněné před větrem, jižní strana. PŮDA: Propustná, hlinitě- písčitá s vysokým podílem humusu. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na ovocné stromy (dávat pozor na dávkování). POTŘEBA MÍSTA: Asi 60 cm. RŮST: Středně silný, štíhlý a vzpřímený – můžeme vysadit v řadě s jinými druhy. KVĚTY: Světle růžové, od 2. – 3. roku pěstování. Duben. PLODY: Červenec – srpen, pevné a sladké. ŘEZ: Pokud je seříznutá špička stromu ponechte jedno očko/pupen pod řezem. V létě ho upevněte k opěrné tyči a veďte ho směrem vzhůru. Pokud za jeden rok naroste o více, než 50 cm opět ho seřízněte. V následujících letech zkracujte postranní výhonky brzy na jaře na délku 20 -40 cm (doporučuje se za 3 vnějším očkem). Očka není třeba počítat přesně ani sledovat jejich směr, důležité je řezat tak aby byl udržování štíhlý sloupovitý tvar. Shrnutí: Boční větve nenechávejte delší než 40 cm. Zkracování lze provádět průběžně během celého vegetačního období. Starší a silnější větve však raději stříhejte, až když v nich není žádná míza (později na podzim nebo brzy z jara). Mladé stromy vyžadují častější a silnější řez, u starších rostlin je sloupovitý tvar výraznější a růst se výrazně zpomalí. ZIMA: Zimovzdorná, zakrýt listím nebo mulčem. Při pěstování v nádobě je nutno ji na zimu postavit na chráněné místo, obalit, aby půda nepromrzla. Podle počasí je nutná příležitostná zálivka. Pěstování v prostorné nádobě je možné 3 – 4 roky, poté doporučujeme rostlinu přesadit do volné půdy.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené