Magnolie Fairy Blush
Magnolie Fairy Blush
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Magnolie Fairy Blush

Michelia 'Fairy Magnolia Blush' ® - Objednací číslo 3302483
Počet kusů v balení:1 ks
Stálezelený hybrid magnolie. Růžové květy, které příjemně voní, jsou umístěny podél větví. Kvete od března do června. Listy jsou lesklé, tmavě zelené. Vhodná jako solitér nebo na živé ploty. Preferuje slunné až polostinné stanoviště a mírně vlhkou, dobře odvodněnou půdu. Vzpřímený hustý keř. Výška v dospělosti cca 3m, odolná do -15°C.
1100,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu duben, květen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vonné ano
Barva růžová
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 250-300 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, chráněné před větrem PŮDA: Magnolie potřebují vlhký vzduch a vlhkou, hlubokou a humózní půdu. Vhodný je přídavek rašeliny a kompostu. Půda by měla být neutrální, nebo spíše s mírně kyselou reakcí. Při vyšším obsahu vápníku se objevuje žloutnutí listů – chloróza. Podmínkou pro dobrý růst a dobrý zdravotní stav je propustná půda. Kořeny magnólií jsou dužnaté a v dlouhodobě zamokřeném prostředí snadno zahnívají. Magnolie je mělce kořenící. Optimální místo pro výsadbu by mělo být v mírném polostínu nebo na slunci, ale chráněné od severních větrů a chráněné od přímého slunečního úpalu, zejména v zimních měsících a v předjaří. Mladé rostliny mohou být citlivé na popálení mladých listů silným jarním sluncem. Sálavé teplo vycházející z bezprostřední blízkosti zděných ploch nebo chodníků může též magnóliím poměrně významně uškodit. Magnólie potřebuje prostor. HNOJENÍ: Podle potřeby, může být použito hnojivo na rododendrony a azalky. VÝŠKA: Přibližně 2,5 - 3 m RŮST: Vzpřímený hustý keř KVĚTY: Duben - květen Růžové, umístěné podél větví, příjemně voní ŘEZ: Není nutný ZIMA: Zimovzdorná do -15 stup. Při vyšších mrazech mohou mladé výhony pomrznout. Kořenovou část zakrýt mulčem nebo chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené