Javor japonský 'Taylor'
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Javor japonský 'Taylor'

Acer palmatum 'Taylor' - Objednací číslo 3302125
Počet kusů v balení:1 ks
Japonské javory jsou oblíbenou a často i nezbytnou součástí okrasných zahrad. Holandská odrůda Taylor vyniká svými pestrobarevnými listy, které mění barvu v průběhu celého vegetačního období. Při rašení je celý list růžový, střed listu postupně mění barvu v hráškově zelenou. Kraj zůstává růžový až do začátku léta, poté zbělá a znovu získá růžový nádech. Jedná se o keř dorůstající do výšky kolem 2 metrů a zhruba stejné šířky. Pro správné probarvování listů doporučujeme výsadbu na slunné stanoviště. Preferuje mírně kyselou, vlhčí (ne přemokřenou) půdu. Řez není nutný. Mrazuvzdorný, mladé rostliny doporučujeme chránit. Dodáváme cca 40 -50 cm vysoké rostliny.
1068,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 100-200 cm
Zbarvení listí na podzim ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné PŮDA: Propustná, humózní, mírně kyselá. Půda by měla být stále mírně vlhká, vhodné je mulčování. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem pro okrasné stromy. ZÁLIVKA: Vyvážená, dle povětrnostních podmínek. VÝŠKA: 1-2 metry. RŮST: Keřovitý LISTY: Hluboce vykrojené. Mění barvu v průběhu vegetačního období. Při rašení je celý list růžový, střed listu postupně mění barvu v hráškově zelenou. Kraj zůstává růžový až do začátku léta, poté zbělá a znovu získá růžový nádech. Pro probarvení listů potřebuje rostlina dostatek slunce KVĚT: Duben - květen Nevýrazný, světle žlutý až bělavý. ŘEZ: Není nutný, odstraňovat pouze odumřelé dřevo. Roste spíše pomalu. ZIMA: Zimovzdorný, opadavý, na zimu zakrýt mulčem. Pokud rostlinu pěstujete v nádobě, je potřeba na zimu nádobu dobře ochránit (obalit ji např. netkanou textilií nebo pytlovinou) a postavit na polystyrenovou podložku. Nádoby snadno promrznou.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené