Musa banánovník
Musa banánovník
Musa banánovník
Musa banánovník
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Musa banánovník

Musa basjoo 'Sakalinensis' - Objednací číslo 1147379
Počet kusů v balení:1 ks
Tento senzační druh je mrazuvzdorný až do -10°C! Přes zimu zmrzne až k půdě, ale podzemní část při správném zakrytí na jaře znovu vyroste. Kvetou až víceleté rostliny. Květy jsou oranžové, chutné plody dozrávající koncem léta. Čím slunečnější stanoviště, tím větší šance na dozrání plodů. Rychle rostoucí dekorativní rostlina, dorůstá až do výšky 3,5 m. Dodáváme 20 cm vysoké rostliny v kontejneru.
308,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 150
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 350 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, pokud možno chráněné před větrem. PŮDA: Hlinitá a bohatá na živiny. HNOJENÍ: Komplexním hnojivem (tekuté nebo ve vodě rozpustný prášek s vyšším obsahem draslíku a dusíku) od dubna do září každých 10 – 14 dnů. ZÁLIVKA: Konstantní, půda by však neměla být příliš vlhká – dlouhotrvající přílišná vlhkost půdy může mít za následek hnití banánovníku. Banánovník potřebuje vysokou vzdušnou vlhkost a teplotu od dvaceti do pětadvaceti stupňů Celsia a chráněné místo - nesnáší průvan. V případě nižší vlhkosti vzduchu je třeba pravidelné rosení listů. Rostlina vyžaduje častou, ale opatrnou zálivku. Je citlivá na přelití (stačí i jednorázové). Důsledkem toho pak uhnívají kořeny a hnědnou listy a následně může uhynout celá rostlina. Naopak, nedostatek vody se projeví vyblednutím listů. Banánovník je třeba zvláště v teplých měsících více zalévat (častěji a málo, aby se nepřemokřil). VÝŠKA: 3 metry a více, záleží to na stanovišti a péči – dosahuje konečné výšky kažý rok znovu z nového výhonu. RŮST: Trvalka LISTY: Podlouhlé, zelené listové čepele dlouhé cca 1 metr. DOBA KVĚTU: srpen – září, krémově – bledě žluté květy První květy se objevují po cca 4 až 6 letech. PLODY: Chcete-li dosáhnout tvorby plodů, resp. jejich zrání, měli byste rostlinu na konci podzimu přestěhovat do tepla - trvalka je sice mrazuvzdorná (do -10 stupňů), plody však potřebují k dozrání teplo. ŘEZ: Postačí odstřihávat hnědé listy. ZIMA: Zimovzdorný do -10 stupňů C. Banánovník se, stejně jako jiné trvalky, uchyluje k “zimnímu spánku”. Při teplotách pod 0°C listy uvadají a hnědnou. Umrzlé listí můžete odstranit. Na jaře (zhruba od poloviny května) začne banánovník z kořenů nově rašit. Podle polohy rostliny pokryjte půdu v okruhu 1 metru asi 20 – 30 cm tlustou vrstvou listí. Tuto ochrannou vrstvu odstraňte teprve v květnu. Jelikož v našich podmínkách bývají vyšší mrazy, není vhodné, zvláště u mladých rostlin, celoroční pěstování ve volné půdě. Doporučujeme je pěstovat buď v nádobě, kterou před mrazy přemístíme do světlé a chladné místnosti bez mrazů nebo volně pěstovanou rostlinu vyjmeme před mrazy z půdy a přezimujeme ji v nádobě na bezmrazém místě.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené