Zmarlika kanadská Forest Pansy
Zmarlika kanadská Forest Pansy
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Zmarlika kanadská Forest Pansy

Cercis canadensis 'Forest Pansy' - Objednací číslo 3318948
Počet kusů v balení:1 ks
Jedinečná kombinace zajímavé barvy listů a překrásných květů. Jedná se rozložitý keř nebo nízko rozvětvený strom. Listy ve tvaru srdce jsou po celé vegetační období zbarvené od vínově červené při rašení po fialově hnědou v létě. Na jaře březnu/dubnu, rozkvétá strom na holém dřevě zářivě růžovými květy. Překrásná okrasná dřevina, která ale není vhodná pro malé zahrady, její růst je poměrně bujný a rozložitý, dorůstá do výšky 2-4 metry. Vysazujte na slunné stanoviště, při nedostatku slunce budou listy tmavě zelené. Mladé rostliny na zimu chraňte. Řez zpravidla není potřeba, případný tvarovací řez provádějte na jaře nebo ihned po odkvětu. Dodáváme ve velikosti 50 - cm, v kontejneru.
1229,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu březen, duben
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Barva růžová
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-400 cm
Zbarvení listí na podzim ano
PŮDA: Výživná, vápenitá, vlhká, ale propustná STANOVIŠTĚ: slunné až polostinné HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na okrasné dřeviny RŮST: Bujný, rozložitý keř nebo nízko rozvětvený strom VÝŠKA: 2 – 4 metry LISTY: tvar srdce, po celé vegetační období zbarvené od vínově červené při rašení, po fialově hnědou v létě. Při nedostatečném oslunění jsou listy zelené, nevybarvují se. KVĚTY: Zářivě růžové Před rašením listů březen/duben ŘEZ: pravidla není potřeba, případný tvarovací řez provádějte na jaře nebo ihned po odkvětu. ZIMA: Zimovzdorná, opadavá Zejména mladé rostliny je nutné chránit – zakrýt chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené