Olověnec, keř
Olověnec, keř
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Olověnec, keř

Plumbago auriculata Blue - Objednací číslo 6627661
Počet kusů v balení:1 ks
Nenáročná rostlina se spolehlivým a dlouhotrvajícím kvetením. Pěstuje se jako přenosná rostlina v nádobě. Kvete od června do září, chomáči modrých květů na koncích výhonů. Výhony dosahují délky až 2 metry. Zaštipováním získá rostlina kompaktnější tvar a celkově zesílí. Dobře snáší řez i občasné zmlazení do starého dřeva. V době kdy nehrozí mrazy (zhruba od konce dubna do září) doporučujeme rostlinu letnit. Na zimu je přeneste na světlé, chráněné místo s teplotou 5-10 stupňů. Miluje slunné stanoviště. Květináč o průměru 13 cm, výška 20 - 30 cm.
732,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: dubna začátek - září konec

Přijímáme objednávky!

Doba květu červenec, srpen, září
Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby dubna začátek - září konec
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Barva modrá
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 100-200 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné PŮDA: Květinový substrát HNOJENÍ: Od dubna do srpna, 1x týdně tekutým hnojivem ZÁLIVKA: Vyvážená, podle potřeby a povětrnostních podmínek. DOBA KVĚTU: Od července až do mrazů, odkvetlé květy odstřihneme. KVĚTY: blankytně modré ŘEZ: Před zimou zkrátíme na polovinu, případně tvarujeme podle vlastní potřeby. ZIMA: Není mrazuvzdorný, přemístíme rostlinu do světlé a bezmrazé místnosti o teplotě přibližně 5 – 12 °C. Omezit zálivku tak, aby rostlina nezaschla, ale aby nebyla přemokřená! Přes zimu rostlině většinou opadají lístky. Na jaře opět vyraší nové a rostlina se přes léto poměrně bujně rozrůstá. TIP: Pokud se tvoří na spodní straně listů bílý povlak, pak stojí rostlina na příliš teplém místě nebo je příliš vysoká vlhkost vzduchu. Rostlina tlačí tento povlak z otevřených průduchů na spodní straně listů. Tento vzhled rostliny nemá na její další vývoj negativní vliv.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené