Levandule na kmeni
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Levandule na kmeni

Lavandula - Objednací číslo 6659350
Počet kusů v balení:1 ks
Levandule se těší velké oblibě. Na kmeni je ještě atraktivnější. Kompaktní koruna s jemně vonícími květy, které se po usušení mohou mnohostranně použít např. na dekorace stolů, čajové nálevy, či do vonných sáčků vložených do skříní proti molům. Rostlina je citlivá na mráz, doporučujeme pěstovat v přenosné nádobě a přezimovat na chladném a světlém místě s teplotou kolem +10 stup. Kvete červenec – září, výška při dodání cca 30 cm. Dodáváme v kontejneru.
349,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Barva modrá
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 80-100 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné PŮDA: Lehce vápenitá a hlavně propustná HNOJENÍ: 1X měsíčně během vegetačního období ZÁLIVKA: Podle potřeby – nepřelít! LISTY: Stálezelená, neopadavá KVĚTY: modrofialové, vonné Levandule se nechá lehce usušit a mnohostranně použít (dekorace do vázy, pro čajový nálev nebo do vonných sáčků) DOBA KVĚTU: Červen až říjen (podle podmínek) ŘEZ: Podle potřeby by se rostlina měla případně zastřihnout na podzim nebo na jaře(omlazovací řez). Na zastřihnutých výhoncích se v příští sezoně sice nevytvoří květy, ale zamezí se tak zarůstání a korunka udrží formu. ZIMA: Není mrazuvzdorná. Doporučujeme pěstovat jako přenosnou rostlinu v nádobě, s přezimováním na chladném světlém místě. Při vysazení do záhonu vyžaduje velmi dobrou zimní ochranu. Důležité je chladné a světlé zimní stanoviště (kolem +10 °C). Při přezimování v teple se v nadcházejícím roce nevytvoří květy. Rostlinu zalévat jen mírně, ale nenechat úplně vyschnout.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené