Klematis Omoshiro
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Klematis Omoshiro

Clematis Omoshiro - Objednací číslo 3328152
Počet kusů v balení:1 ks
Velkokvětá japonská odrůda klematisu. Květy jsou bílé, s tenkým tmavě růžovým lemem na okraji okvětních lístků. Květy mohou měřit až 16 cm v průměru a vzhledem připomínají magnolie. Listy jsou sytě zelené. Kvete začátkem léta na bočních výhonech z dvouletého dřeva. Většinou, ale kvete ještě podruhé, začátkem podzimu. Na jaře odstraňte všechny suché a slabé výhony. Boční výhony seřízněte až k páru viditelných, silných pupenů. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do hluboké, výživné půdy. Povrch půdy mulčujte nebo ho osázejte nízkými trvalkami. Plně mrazuvzdorný.
348,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen
Stanoviště polostinné, slunné
Barva bílá
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 300 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostín. Půda by měla být zastíněna půdopokryvnými rostlinami nebo zakrslými jehličnany, aby oblast u kořenů díky intenzivnímu slunečnímu záření nevyschla a udržovala se chladná. Nové rostliny vysazujte tak, aby vrchní část kořenového byla ještě asi 8 cm pod zemí, čímž zajistí tvorbu nových silných kořenů a nebudou vadnout. PŮDA: Hluboce nakypřená, chladná a bohatá na živiny (písčitá nebo hlinitá). HNOJENÍ: Na jaře jakož i při nasazování květů hnojivem na popínavé rostliny, je také možné přidat kvalitní kompost. VÝŠKA: 2 - 3 metry Šířka cca 1 metr. RŮST: Popínavý, potřebuje oporu k pnutí. KVĚTY: Bílé s růžovým okrajem. červen – červenec (na bočních výhonech z dvouletého dřeva). srpen – září (na vrcholech nových výhonů). ŘEZ: Na jaře odstraňte všechny suché a slabé výhony. Boční výhony seřízněte až k páru viditelných, silných pupenů. ZIMA: Mrazuvzdorný, na zimu opadává. Půdu kolem kořenů mulčovat chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené