Mexický pomerančovník - Choísie
Mexický pomerančovník - Choísie
Mexický pomerančovník - Choísie
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Mexický pomerančovník - Choísie

Choisya ternata White Dazzler - Objednací číslo 4402453
Počet kusů v balení:1 ks
Bohatě kvetoucí, stále zelený okrasný keř. Poupata jsou narůžovělá, květy jsou bílé se žlutým středem, hvězdicovitého tvaru. Silně a sladce voní. Tvarem květů i silou vůně připomínají květy pomerančovníku, odtud také pochází název rostliny. Listy jsou úzké, mají svěží zelenou barvu a kožovitý vzhled. Jsou neopadavé, po rozemnutí mají výrazné, kořeněné aroma. Dorůstá do výšky 1-1,5 metru a zhruba stejné šířky. Je vhodný pro pěstování jako solitér, ve skupinové výsadbě nebo pro výsadbu nízkého, kvetoucího živého plotu. Pro pěstování vyžaduje podobné podmínky jako rododendrony. Slunné až polostinné stanoviště, kyselé pH půdy, propustnou a výživnou půdu. Řez není nutný, pokud je však potřeba provádějte ho po odkvětu. Mrazuvzdorný do cca -20 stupňů.
582,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen, červenec, srpen, září
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 50-100
Vonné ano
Barva bílá
Výška dospělé rostliny 150 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné, chráněné PŮDA: kyselé pH (obsah rašeliny), výživná ZÁLIVKA: Vyvážená, půda by měla být stále mírně vlhká HNOJENÍ: 1x ročně (na jaře) hnojivem na kyselinomilné rostliny (rododendrony, azalky) KVĚT: Květen – červen, bílé, nápadné, vonné LISTY: Neopadavé, kožovité, úzké VÝŠKA: 1 -1.5 metru ŠÍŘKA: 1-1,5 metru ŘEZ: Není nutný, pokud rostlinu pěstujete jako živý plot či ji potřebujete jinak tvarovat, provádějte ho po odkvětu. ZIMA: Mrazuvzdorný do cca -20°C . Na zimu ochránit chvojím, zvláště mladé rostliny. První rok-dva je možné pěstovat rostlinu v nádobě a přezimovat ji v chladné, světlé místnosti bez mrazů. Omezit zálivku, ale nenechat rostlinu zaschnout!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené