Drmek velkolistý
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Drmek velkolistý

Vitex agnus-castus latifolia - Objednací číslo 4402168
Počet kusů v balení:1 ks
Středozemní rostlina, listy jsou nápadné, složené zpravidla s 5 cípy. Jsou tmavě zelené, při promnutí mají kořeněné aroma. Květy jsou uspořádány ve vzpřímených latách. Mají fialovou barvu, kvetou na přelomu léta a podzimu. Připomínají květy komule. Keř dorůstá do výšky 1-2 metry a zhruba stejné šířky. Vysazujte na slunné, chráněné stanoviště do propustné půdy. Pokud v zimě výhony pomrznou, dobře na jaře opět obráží. Mrazuvzdorný do cca -20 stupňů.
550,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu srpen, září, říjen
Stanoviště slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 100
Vonné ano
Barva modrá
Výška dospělé rostliny 200 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, chráněné PŮDA: Teplá, výživná, dobře propustná ZÁLIVKA: Vyvážená HNOJENÍ: 1x ročně (na jaře) hnojivem na okrasné rostliny KVĚT: Srpen - září, fialové, nápadné, vonné LISTY: opadavé, sytě zelené, nápadně tvarované VÝŠKA: 1- 2 metry ŠÍŘKA: 1-2 metry ŘEZ: Není nutný, v případě potřeby ho provádějte po odkvětu. ZIMA: Mrazuvzdorný do cca -20°C . Na zimu ochránit chvojím, zvláště mladé rostliny. Výhony mohou v zimě omrznout až k zemi, zpravidla pak na jaře opět dobře obráží. Poškozené výhony odstraňte.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené