Bez černý Haidegg
Bez černý Haidegg
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Bez černý Haidegg

Sambucus nigra - Objednací číslo 4435542
Počet kusů v balení:1 ks
Nová, velkoplodá odrůda bezu černého. Výtěžnost z jednoho keře může být až dvojnásobná oproti jiným, běžným odrůdám. Dorůstá výšky 4m a zhruba stejné šířky.
545,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červen, červenec
Stanoviště polostinné, slunné
Doba zrání září začátek
Výška dospělé rostliny 300 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné PŮDA: Propustná, běžná zahradní zemina HNOJENÍ: 1x na jaře hnojivem na okrasné stromy ZÁLIVKA: Podle potřeby a povětrnostních podmínek VÝŠKA A ŠÍŘKA: až 4 m, rozložitý keř LISTY: Opadavý KVĚTY: Slonovinově bílé, Květen – červenec, podle stanoviště PLODY: velké, lesklé, kulaté peckovice – na jednoletých výhonech, dozrávají od konce srpna. ŘEZ: Pro získání co největší úrody je vhodné každoročně odstranit odplozené výhony, nejlépe ihned po sklizni. ZIMA: Mrazuvzdorný VYUŽITÍ: Z květů lze připravit čaj, bezovou limonádu, želé nebo sirup. Květy lze také obalit v těstíčku a připravit z nich tzv. kosmatice. Plody se využívají k přípravě čajů, vín, šťáv a likérů. Čerstvé plody se nedoporučuje konzumovat, protože mají projímavé účinky; tepelná úprava či sušení škodlivé látky neutralizuje. Kůra a listy se v minulosti doporučovaly zevně k obkladům při revmatismu a jako protikřečový prostředek. Odvar z listů hubí hmyz.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené