Borůvka Dublue
Borůvka Dublue
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Borůvka Dublue

Vaccinium corymbosum 'Hortblue Petite' - Objednací číslo 4414841
Počet kusů v balení:1 ks
Dvakrát plodící borůvka. Vzpřímený, kompaktní, pomalu rostoucí keř. Dorůstá do výšky 80 - 100 cm a šířky 60 -80 cm. Květy jsou bílé až světle růžové. Kvete v červnu a červenci. První sklizeň začíná od konce července, druhá sklizeň od září do prvních mrazů. Plody jsou velké, sytě modré, chuť je sladkokyselá. Vhodné pro přímou konzumaci i další zpracování. Borůvka je samosprašná, vysazením více rostlin však dojde k vzájemnému opylení a zvýšení výnosů. Vysazujte na slunné stanoviště do půdy s kyselým pH. Plně mrazuvzdorná. Dodáváme v kontejneru.
384,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 100
Doba zrání červen začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 100 cm
STANOVIŠTĚ Slunné a chráněné. PŮDA: Humózní, mírně vlhká, propustná a především kyselá – tato odrůda nesnáší vápenité půdy, optimální hodnota pH 4 – 4,5, půdu lze obohatit rašelinou, zalévat vodou bez vápna (dešťovou vodou). Nemáte-li k dispozici dešťovou vodu, můžete vhodit do vody na zalévání sáček rašelinové drti a nechat přes noc ustát. Doporučujeme půdu 2 – 3x do roka obohatit rašelinou. Vhodné je i mulčování (mulčovací kůrou, popř. posekanou trávou), abyste snížili obsah vápníku v půdě a udržovali v ní vlhkost. HNOJENÍ: 2x brzy na jaře (dříve než vyraší nové výhony a při tvorbě plodů) speciálním hnojivem (např. hnojivem na borůvky), může se použít také hnojivo pro rododendrony a pro azalky. VÝŠKA: 80 – 100 cm. POTŘEBA MÍSTA: Asi 1m. RŮST: Kompaktní, hustý, vzpřímený KVĚTY A PLODY: Bílé, červenec – srpen a od září do prvních mrazů (podle podmínek). Plody jsou velké a sladké. DOBA ZRÁNÍ: První sklizeň začíná (podle podmínek) od července do srpna, druhá sklizeň od září do prvních mrazů. ŘEZ: Staré výhony občas na podzim u země odstranit a dřevo, které je starší než 4 roky, vyřezat - odstranit všechny výhony, které se kříží nebo dotýkají. Dlouhé výhony zkrátit (proklestit) – u staršího keře vždy ponechat 8 – 10 silných hlavních výhonů. ZIMA: Zimovzdorná, mulčovat. Při pěstování v nádobě dobře chránit před promrznutím kořenů! Obalit nádobu např. pytlovinou nebo polystyrenem a umístit ke stěně.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené