KieRoyal černý rybíz, keř

KieRoyal černý rybíz, keř

Ribes nigrum 'Kieroyal' - Objednací číslo 40318
Počet kusů v balení:1 ks
První černý rybíz s neobyčejně sladkou a aromatickou chutí. Na dlouhých hroznech dorůstají velké, rovnoměrně dozrávající a dešti odolné bobule. Velmi kompaktně rostoucí s bohatou úrodou. Dozrává od začátku července. KieRoyal – bobule plné zdraví. Velmi vysoký obsah vitamínu C. Opravdový poklad pro Vaše zdraví – vitamíny B,P,C, pektiny, vzácné min. látky, třísloviny - všechny tyto látky chrání a pomáhají při kašli a chrapotu, proti nachlazení, při obtížích s močením a průjmech. Imunitní systém bude posílen, produkce hormonů aktivována. Beta-karoten posiluje sliznice, niacin uvolňuje a uklidňuje nervový systém. Draslík je dobrý pro srdce a svaly. Vysoký podíl kyseliny linolenové pomáhá při neurodermitidě a oparech. KieRoyal – chutné plody. Jedinečné aroma a sladkost jsou ideální kombinací pro výrobu šťáv, marmelád a přímou konzumaci. V koktejlech a míchaných nápojích je šťáva z KieRoyal základem skvělé chuti. Samosprašný. Dodáváme ve velikosti 30 – 40 cm v kontejneru.
510,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání v době výsadby

Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby Únor konec - Listopad konec
Vysazovací vzdálenost (cm) 80-100
Doba zrání červenec začátek
V kontejneru ano
Výška rostliny 150-200 cm
Stanoviště: Slunné Půda: Humózní, pravidelně zalévat. Není vhodné přílišné přemokření půdy. Hnojení: Na jaře, opakovaně podle kvality půdy. Odstup rostlin: Asi 1 m Růst: Keřovitý Doba květu: Duben-květen Plody: Dozrávají od začátku července. Na dlouhých hroznech dorůstají velké, rovnoměrně dozrávající a dešti odolné bobule. Velmi kompaktně rostoucí s bohatou úrodou. Řez: U starších rostlin odstraňujeme pouze staré dřevo a slabé výhony. Zima: Mrazuvzdorný, půdu před zimou mulčujeme. Rybízový čaj z listů: 1 – 2 vrchovaté čajové lžičky lístků KieRoyal přelijeme ¼ l studené vody, pomalu přivedeme k varu a ihned odstavíme 2 – 3 šálky denně je správné dávkování při zadržování vody, zadržování moči a při revmatizmu. Rybízový likér (příprava výluhu): 400g černého rybízu, 100g červeného rybízu, 10g čerstvých lístků, 290ml alkoholu (žitná, borovička atd.), 190 ml vody Rozmixujeme 500g všechen rybíz spolu s 10g lístků, přidáme 290ml alkoholu a 190ml vody a na čtrnáct dní dobře uzavřeme do skleněné nádoby. Během této doby občas zamícháme. Nakonec přecedíme přes plátno a ručně vymačkáme veškerou tekutinu. Ve finální fázi vezmeme papírový filtr a přes tento znovu vše přefiltrujeme. Prolíváme takovým množstvím vody, abychom získali ca 600ml extraktu. Likér z černého rybízu (1 litr, ca 25%vol.): 600ml extraktu, 100ml Malaga (sladkého vína),280ml cukrového roztoku, vodu doplníme do jednoho litru. Necháme překapat přes papírový filtr. Tento likér můžeme užívat zhruba rok. Tip: 1 sklenička tohoto likéru na jednu sklenku vína nebo sektu. Francouzi pijí tento likér jako aperitiv. Rybízová šťáva: 5 kg černého rybízu, 3l vody, ca 3kg cukru, 1 balíček Dr. Oetker k zavařování ovoce (konzervační přípravek) Rybíz přebereme, omyjeme, dobře osušíme, vložíme do hrnce, přidáme vodu a přivedeme k varu. Přecedíme přes plátno. Získanou šťávu zvážíme, smícháme s cukrem (na 1kg šťávy dáme ¾ až 1 kg cukru). Konzervační přípravek přidáme do horké šťávy, zamícháme a plníme do připravených lahví. Uzavíráme vyvařenými uzávěry, nejlépe s gumovým těsněním.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené