Saskatoon - muchovník
Saskatoon - muchovník
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Saskatoon - muchovník

Amelanchier alnifolia - Objednací číslo 4401864
Počet kusů v balení:1 ks
Saskatoon je původní kanadský druh muchovníku olšolistého, který se pěstuje pro své jedlé, chutné a zdravé plody. V dubnu až květnu rostlinu zdobí bílé, hvězdicovité květy, ze kterých na přelomu června a července dozrávají plody bohaté na vitamíny, antioxidanty, bílkoviny a balastní látky. Jsou purpurově červené až modrofialové, podobné borůvkám. Lze je konzumovat čerstvé nebo dále zpracovávat na marmelády, šťávy nebo do koláčů. Vysazujte na slunné stanoviště do kyselé, mírně vlhké půdy. Plně mrazuvzdorný. Dodáváme s volnými kořeny.
450,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen
Stanoviště polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 150
Doba zrání červen začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-300 cm
STANOVIŠTĚ Slunné až polostinné PŮDA: Daří se mu v každé zahradné půdě, je vděčná za kyprou humózní půdu PŘIHNOJOVÁNÍ: Obecně není zapotřebí VÝŠKA: 3 m i více ŠÍŘKA: cca 1- 2 m RŮST: vzpřímeně rostoucí keř LISTY: zelené na podzim se zbarví do oranžové až červené OPYLOVAČ: Není zapotřebí, je samosprašná KVĚTY: bílé DOBA KVĚTU Duben/květen od druhého nebo třetího roku pěstování PLODY: 12 až 15 mm velké, oranžově rudé až tmavě fialové barvy Třešňovomandlové aroma ZRÁNÍ PLODŮ:: Od konce června do srpna VYUŽITÍ: Čerstvě natrhané ideální pochoutka. Vhodné na koláče i jako sladký dezert. Do šťávy, moštu, vína, jako kompot v marinádě nebo dresinku ŘEZ: Tzv. divoké výhonky můžete čas od času odstranit. Na jaře je – v závislosti na potřebě – možné keř trochu prosvětlit. ZIMA: Odolná proti mrazu (půdu však pokryjte klestím nebo listím)
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené