Top Taste švestka, volné kořeny
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Top Taste švestka, volné kořeny

Prunus domestika 'TopTaste' - Objednací číslo 4482624
Počet kusů v balení:1 ks
Patří mezi nejchutnější švestky na světě. Plody jsou velmi sladké, výrazně aromatické. Jsou středně velké, tmavě modré. Dužina je žlutozelená. Dozrávají od konce srpna. Plodí brzo a pravidelně s vysokou výtěžností. Plody mají všestranné využití, přímá konzumace, konzervace konzervaci, díky vysoké cukernatosti jsou vhodné i k destilaci. Tolerantní k šarce, nízká náchylnost k houbovým chorobám. Částečně samosprašná. Dodáváme s volnými kořeny.
399,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 300-400
Doba zrání srpen konec
Výška dospělé rostliny 300-400 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné – polostinné. PŮDA: Výživná, vlhká, propustná. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na ovocné dřeviny, dbát na dávkování. VÝŠKA: 3-4 m, doporučujeme prostor 3-5 metru. RŮST: Středně bujná, zaoblená koruna. KVĚTY: Duben – květen, bílé PLODY: Raná odrůda dozrávající v září Středně velké až velké, oválné. Slupka tmavě modrá, dužina žlutá a dobře odlučitelná od pecky. Plody jsou šťavnaté a velmi sladké. Vhodné k přímé konzumaci, k přípravě marmelády nebo povidel a k pálení. Plody i po dozrání dobře drží na stromě, neopadávají. Částečně samosprašná. Pro vyšší výnosy doporučujeme výsadbu druhé švestky v okolí. ŘEZ: Nejlépe plodí 2-3leté dřevo. Lze snadno udržovat řezem, nejlépe po odkvětu. V případě dostatku prostoru doporučujeme volný růst. Mladým stromkům je dobré vytvarovat korunu – zkrátit dlouhé výhony o asi třetinu a odstranit tenké větvičky. Strom pak dobře a souměrně zmohutní a větve lépe unesou ovoce. ZIMA: Mrazuvzdorná, mulčujeme listím nebo posekanou trávou. TIP: Při výsadbě postavíme ke stromu opěrnou tyč a ponecháme ji tak dlouho, dokud kmen nebude dostatečně silný.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené