Cabernet Splash ® červenolistá borůvka.
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Cabernet Splash ® červenolistá borůvka.

Vaccinium corymbosum - Objednací číslo 4413067
Počet kusů v balení:1 ks
Díky jedinečnému zbarvení listů je tato kanadská borůvka nejen užitkovou, ale také dekorativní rostlinou. Již krátce po vyrašení se listy zbarvují do červených tónů. Na jaře rostlinu zdobí bílé květy, ze kterých se později vyvíjí lahodné, modré plody. Borůvky dozrávají od července. Vzpřímený, kompaktní keř dorůstá do výšky 1,5 metru. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do humózní, kyselé půdy.
830,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 100 - 150
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné a chráněné PŮDA: Humózní, mírně vlhká, propustná a především kyselá (optimální hodnota pH 4 – 4,5, půdu lze obohatit rašelinou), zalévat vodou bez vápníku (dešťovou vodou). Nemáte-li k dispozici dešťovou vodu, můžete vhodit do vody na zalévání sáček rašelinové drti a nechat přes noc ustát. Doporučujeme půdu přibližně 2x do roka obohatit rašelinou. Vhodné je i mulčování (mulčovací kůrou, popř. posekanou trávou), abyste snížili obsah vápna v půdě a udržovali v ní vlhkost. HNOJENÍ: Prvně brzy na jaře, dříve než vyraší nové výhony a podruhé při tvorbě plodů, speciálním hnojivem na borůvky, lze použít také hnojivo pro rododendrony. VÝŠKA: Asi 1 – 1,50 m POTŘEBA MÍSTA: Asi 1,50 m RŮST: Keřovitý, vzpřímený, kompaktní. Lze pěstovat i v prostorné nádobě. KVĚTYy: Květen/ červen, podle podmínek od 2. až 3. roku pěstování, bílé PLODY: velké, pevné, kulaté se sladkou, jemně křupavou dužinou DOBA ZRÁNÍ: Od poloviny července ŘEZ: Staré výhony občas na podzim u země odstranit a dřevo, které je starší než 4 roky, vyřezat - odstranit všechny výhony, které se kříží nebo dotýkají. Dlouhé výhony zkrátit (proklestit) – u staršího keře vždy ponechat 8 – 10 silných hlavních výhonů. ZIMA: Zimovzdorná, mulčovat
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené