Clery, jahodník (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Clery, jahodník (3)

Fragaria - Objednací číslo 4440279
Počet kusů v balení:3 ks
Raná, italská odrůda jahodníku. Plody jsou velké, jasně červené, pevné, kónického tvaru. Chuť je lahodná, sladká. Dozrává koncem května.
202,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 30
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné (na slunném stanovišti budou plody chutnější) PŮDA: humózní a propustná s podílem rašeliny PĚSTOVÁNÍ výsadbová jáma musí být tak široká a hluboká, aby kořeny měly dostatečné místo. Srdíčko rostliny musí být na povrchu země. PÉČE: Při suchém počasí během prvních 14 dnů musí být půda dobře vlhká, aby byl zajištěn rychlý růst. Vhodné je i půdu mulčovat vrstvou listí nebo posekané trávy. Mulč pomáhá v půdě udržovat vlhkost, zároveň se postupně rozkládá a dodává tak rostlinám živiny. Během dozrávání plodů můžete také podestýlat slámou. HNOJENÍ: 1x při tvorbě nových listů 1x během květu 1x po sklizni speciálním hnojivem na jahody VZDÁLENOST: Mezi rostlinami přibližně 25 cm Asi 12 rostlin na 1 m2 PLODY: Raná odrůda. Dozrává koncem května. Plody jsou velké, jasně červené, pevné, kónického tvaru. Chuť je lahodná, sladká. ŘEZ: Po sklizni trsy okopat a odstranit plevel. Ostříhat šlahouny, které rostlinu vysilují. ZIMA: Zimovzdorné, podle regionu eventuelně zakrýt chvojím. TIP: Jahody zasadit na místo, kde minimálně nebyly jahody 1 rok pěstovány!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené