Lambada jahodník (10)
Lambada jahodník (10)
Lambada jahodník (10)
Lambada jahodník (10)
Lambada jahodník (10)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Lambada jahodník (10)

Fragaria x ananassa 'Lambada' - Objednací číslo 4447478
Počet kusů v balení:10 ks
Raně dozrávající, chutná odrůda! Dozrává již v květnu. Plody jsou velké, pěkného kuželovitého tvaru se špicí, s charakteristickým krčkem a odstávajícími talířkovitými listy. Plody mají světle červenou barvu, jsou velmi lesklé, středně tvrdé. Chutné s vysokým obsahem cukru, bohaté na aromatické látky. Plodná odrůda. Vhodná k pěstování pod fólií i volně. Odolná vůči nejčastějším houbovým chorobám.
492,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 25 - 30
Doba zrání červen začátek
V kontejneru ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné (na slunném stanovišti budou plody chutnější). PŮDA: Humózní a propustná, lehce kyselá - obohacená rašelinou. VÝSADBA: Jáma na sázení musí být tak široká a hluboká, aby měly kořeny dostatek místa. Upěchování kořenů se bezpodmínečně vyvarujeme. Srdíčko rostliny musí být na povrchu půdy. PÉČE: Při suchém počasí během prvních 14 dnů musí být půda dobře vlhká, aby byl zajištěn rychlý růst. Vhodné je i půdu mulčovat vrstvou listí nebo posekané trávy. Mulč pomáhá v půdě udržovat vlhkost, zároveň se postupně rozkládá a dodává tak rostlinám živiny. Během dozrávání plodů můžete také podestýlat slámou. HNOJENÍ: 1x na začátku tvorby nových výhonů 1x během květu 1x po sklizni Vícesložkovým hnojivem na jahody VZDÁLENOST MEZI ŘADAMI: 60 – 80 cm VZDÁLENOST MEZI ROSTLINAMI: 25 cm nebo 12 rostlin na 1 m2. SKLIZEŇ: Lesklé červené plody. Raná až středně raná - konec května, začátek června. 2 až 3 týdny. ŘEZ: Po sklizni odstřihnout listy až u srdíčka. ZIMA: Zimovzdorné, podle regionu eventuelně zakrýt chvojím. TIP: Jahody sázet jen do záhonů, kde minimálně 1 rok nebyly žádné jiné jahody vysazené.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené