Pravé granátové jablko
Pravé granátové jablko
Pravé granátové jablko
Pravé granátové jablko
Pravé granátové jablko
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Pravé granátové jablko

Punica granatum - Objednací číslo 6685777
Počet kusů v balení:1 ks
Tato oblíbená a velmi stará kulturní rostlina je vyhledávaná pro pěkné, šťavnaté plody, ale i pro překrásné květy. Granátové jablko je nenáročné a dekorativní. Kvete od května do srpna červenými květy, které se v srpnu mění v zářivě červené plody. Rostlina miluje velmi slunné stanoviště. Granátové jablko bylo v minulosti rostlinou s léčivými účinky. Tišilo potíže se srdcem a krevním oběhem, snižovalo krevní tlak a mělo protizánětlivé účinky. Přezimování od 5 do 10 °C na světlém místě. Dorůstá přibližně do 2 metrů. Kvete květen – srpen. Dodáváme ve velikosti 30 – 40 cm, v kontejneru.
658,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Doba zrání srpen začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, teplé a chráněné. PŮDA Propustná půda pro květiny či zahradní zemina. ZÁLIVKA: Vyvážená, podle potřeby a počasí. HNOJENÍ: Týdně od března do konce července, hnojivem na ovocné dřeviny. Řídit se přesně návodem. RŮST: Keřovitý stromeček, kterému svědčí častější úprava. VÝŠKA: může dosahovat až 2m LISTY: Kožovité listy, kopinatý tvar KVĚTY: Červené, (oboupohlavní) Květen až srpen První květy či ovoce po třetím až čtvrtém roce pěstování. PLODY: Vyvíjejí se od srpna. Jsou podobné jablku, zpočátku zelené, později červené. SKLIZEŇ: Září až prosinec ŘEZ: Před zazimováním seříznou tenké a staré výhonky, mladé a silné výhony zkrátit na polovinu. ZIMA: Není zimovzdorné, listy opadávají. Zazimujeme ve světlé místnosti, při teplotě 5-10°C. Plody postupně dozrávají i v této době přezimování.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené