Schisandra, bobule života
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Schisandra, bobule života

Schisandra chinensis - Objednací číslo 4400142
Počet kusů v balení:1 ks
Neboli Wu-Wei-Zi jsou v našich zeměpisných šířkách exotickou novinkou. Jejich domovinou je Asie, kde má tato rostlina dlouhou tradici. Vitalbeere se také říká ovoce pěti chutí: sladká, kyselá, trpká, pálivá a kořeněná – vše v jednom plodu. Původ: Vitalbeere (Schisandra chinensis), jak se jmenuje vědecky, zdomácněla v Japonsku, Korey a Číně. V tradiční čínské medicíně hraje hlavní roli již zhruba dva tisíce let. V Číně se používají čerstvé i sušené plody k posílení zdraví a imunity. Je také možné uvařit z listů a výhonků čaj. Doba zrání je v září/říjnu. Od května se objevují intenzivně vonící, bílé až světle růžové květy. Vitalbeere je až 3 metry vysoká popínavá rostlina. Doporučujeme oporu k pnutí. Je plně mrazuvzdorná, robustní a nenáročná na péči. Samosprašná. Silné rostliny v kontejneru.
535,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen
Stanoviště polostinné
Vysazovací vzdálenost (cm) 100
Doba zrání září začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 300 cm
Stanoviště: Slunné až polostinné, světlé Půda: Humózní, vlhká ale propustná Hnojení: 1x na jaře hnojivem na ovocné dřeviny Výška: Až 3 m Prostor pro růst: 1,5 m² Odstup mezi jednotlivými rostlinami: V řadě: 1 m Růst: Popínavá rostlina, která později dřevnatí, mladé výhonky vyvazovat. Opora pro pnutí se doporučuje Listy: Světle zelené sbíhající se do špičky Květenství: Květen/červen - červenec. Světle růžové až krémové květy, jemně vonící. Na jedné rostlině se nacházejí jak samčí, tak i samičí květy. V prvním a druhém roce pěstování rostlina pouze kvete, od třetího roku se začínají vytvářet samčí a samičí květy, takže je možné počítat s tvorbou plodů Plody: Na místě samičích květů, ve formě hroznů podobně jako třeba rybíz. Plody jsou silně kyselé, a proto je před spotřebou nejprve zpracujte /šťávy a sirupy atp./ Dozrávání plodů v září a říjnu Řez: Není zapotřebí Podzim/zima: Na podzim se listí zbarví do žluta a opadá. Rostlina je odolná proti zimě, přesto se ale v prvních letech doporučuje ochrana před mrazem /přisypání mulče/
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené