Borůvka Pink Bonbons
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Borůvka Pink Bonbons

Vaccinium corymbosum 'Pink Bonbons' - Objednací číslo 4413085
Počet kusů v balení:1 ks
Atraktivní nová odrůda zahradní borůvky s růžovými plody. Plody jsou chutné, sladko kyselé. Keř dorůstá do výšky kolem 1,5 metru a šířky cca 1 metr. Na podzim Vaši zahradu zkrášlí pestře zbarvené listy. Je mrazuvzdorná a samosprašná. Vyžaduje kyselou půdu.
635,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu duben, květen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 100
Doba zrání červenec začátek
Výška dospělé rostliny 100-150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné PŮDA: humózní, mírně vlhká, propustná a kyselá – většina odrůd borůvek nesnáší vápno, optimální hodnota pH 4 – 4,5, půdu lze obohatit rašelinou, zalívat vodou bez vápna (dešťovou vodou). Nemáte-li k dispozici dešťovou vodu, můžete vhodit do vody na zalévání sáček rašelinové drti a nechat přes noc ustát. Půdu pokryjte 2 – 3x do roka silnou vrstvou rašeliny a navíc mulčujte (posekanou trávou), abyste snížili obsah vápna v půdě a udržovali v ní vlhkost. HNOJENÍ: brzy na jaře, dříve než vyraší nové výhony a při tvoření plodů vždy jednou, a to speciálním hnojivem (např. hnojivem na borůvky), můžete použít také hnojivo pro rododendrony VÝŠKA: Přibližně 1,50 m, ale po několika letech POTŘEBA MÍSTA: Přibližně 1 m RŮST: Kompaktní keř LISTY: V létě zelené, na podzim zlatožluté, oranžové až červené. KVĚTY: Bílé až světle růžové, cca duben – podle povětrnostních podmínek PLODY: Nezralé jsou světle zelené, při plné zralosti růžové až světle fialové. Plody jsou sladkokyselém chutné. Dozrává na přelomu července/srpna. Je samosprašná. Pro větší výnosy a jistější opylení doporučujeme pěstovat 2 a více rostliny. Lze využít i jiné odrůdy kanadských borůvek. ŘEZ: Staré výhony občas na podzim u země odstranit a dřevo, které je starší než 4 roky, vyřezat - odstranit všechny výhony, které se kříží nebo dotýkají, dlouhé výhony zkrátit (proklestit) – u staršího keře vždy ponechat 8 – 10 silných hlavních výhonů PODZIM/ZIMA: Plně mrazuvzdorná. Mladé rostliny doporučujeme chránit zakrytím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené