Hortenzie Angelika
Hortenzie Angelika
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Hortenzie Angelika

Hydrangea mac. 'Angelika' - Objednací číslo 4413183
Počet kusů v balení:1 ks
Okvětní lístky mají světle růžovou barvu s tmavě růžovým lemem. Květy jsou poloplné. Kvete dlouho od června do října podle povětrnostních podmínek. Listy mají sytě zelenou barvu. Kompaktní, keřovitý růst. Dorůstá do výšky 1-1,5 metru a zhruba stejné šířky. Vsazujte na slunné až polostinné stanoviště. Do propustné, výživné půdy, která je mírně kyselá. V době kvetení vyžaduje vydatnější zálivku. Lze ji pěstovat ve volné půdě i v nádobě. Mrazuvzdorná.
584,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červen, červenec, srpen, září, říjen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vhodné k řezu ano
Barva růžová
Výška dospělé rostliny 100 cm
STANOVIŠTĚ: Může být polostinné až stinné. PŮDA: Humózní, bez vápna, popř. obohacená rašelinou. Čím je půda kyselejší, tím je barva intenzivnější. VÝŠKA: Cca 1 – 1,5 m KVĚTY: Růžové s tmavě růžovým lemem. Červen – září / říjen – odkvetlé květy vyštipujeme, tím podpoříme tvorbu další květů. Poslední květní stonky, které se ukazují na podzim, ponecháme stát do příštího jara. ŘEZ: Brzy na jaře, před rašením, zastřihneme – odstřihneme odkvetlé okolíky (květy) a staré stonky. Hortenzie kvetou na stoncích, které jsou dvouleté. Tzn., že v létě se nasazují pupeny pro příští jaro. ZIMA: Ke kořenům přihrneme rašelinu a zakryjeme chvojím. Při velmi suchém počasí zavlažujeme, ale pouze když nemrzne.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené