Hortenzie latnatá Bloody Marie®
Hortenzie latnatá Bloody Marie®
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Hortenzie latnatá Bloody Marie®

Hydrangea paniculata 'Bloody Marie' - Objednací číslo 3318617
Počet kusů v balení:1 ks
Kultivar latnaté hortenzie Bloody Marie® dorůstá do výšky 120 -150 cm a šířky kolem 100 cm. Růst je vzpřímený, kompaktní, keřovitý. Květní laty jsou až 20 cm dlouhé složené z drobných kvítků. Základní barva květů je krémově bílá, během vegetačního období se zbarvují do různých odstínů růžové až červené barvy. Kvete od července do října. Listy jsou sytě zelené, vejčitého tvaru. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště, do výživné, mírně vlhké půdy. Řez provádějte na jaře, před rašením. Vhodná pro pěstování ve volné půdě i v nádobě. Mrazuvzdorná do -25 stupňů.
586,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Výška dospělé rostliny 120 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné a chráněné před větrem, upřednostňuje spíše polostinné místo. PŮDA: Kyprá, výživná, vlhká, spíše kyselá. HNOJENÍ: Můžeme použít hnojivo na rododendrony, azalky nebo borůvky. Hortenzie se přihnojují od začátku rašení zhruba do konce srpna, poté je vhodné přihnojování ukončit aby výhony do zimy vyzrály. VÝŠKA: 100 – 120 cm. ŠÍŘKA 1 m ZÁLIVKA: Rovnoměrná, půda by neměla úplně vyschnout. Doporučuje se měkkou vodou – dešťovou. RŮST: Kompaktně rostoucí keř, přirozený polokulovitý růst. LISTY: Sytě zelené. KVĚTY: Červenec až září. Květní laty složené z drobných kvítků. Barva je bílá a postupně se během vegetačního období zbarvuje do růžova až do červena. ŘEZ: Hortenzie nasazuje na květ už na konci předchozí vegetační sezony, na jaře odstraňujeme jen omrzlé konce výhonů. Důkladnější řez je možné provádět v květnu – červnu, kdy výhony seřízneme nad 3. nebo 4. očkem. Je mrazuvzdorná.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené