Yukiokoshi, klematis
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Yukiokoshi, klematis

Clematis Yukiokoshi - Objednací číslo 4401926
Počet kusů v balení:1 ks
V japonštině znamená Yukiokoshi "nositel sněhu". Zářivě bílé, velké, plné květy o průměru 10 – 14 cm. Kvetou 2x ročně. Poprvé na přelomu jara a léta na bočních výhonech z loňského dřeva a podruhé koncem léta na koncích nových výhonů. Řez provádějte na začátku jara, před vyrašením. Vyřežte všechny suché a slabé výhony a ponechte jen silné. Boční výhony seřízněte až k páru viditelných, silných pupenů. Vysazujte do výživné, mírně vlhké půdy na slunné až polostinné stanoviště. Oblast u kořenů doporučujeme zakrýt vrstvou mulče nebo osázet nízkými trvalkami.
599,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen, červenec, srpen, září, říjen
Stanoviště polostinné, slunné
Barva bílá
Výška dospělé rostliny 300 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PŮDA: Hluboce nakypřená, bohatá na živiny (písčitá nebo hlinitá). HNOJENÍ: Na jaře před vyrašením výhonků hnojivem na popínavé rostliny. VÝŠKA: Asi 3 m. RŮST: Popínavý, potřebuje oporu k pnutí. KVĚTY: Bílé. DOBA KVĚTU: Červen – září, kvete na víceletém dřevě. ŘEZ: Na jaře prosvětlit, odstranit zmrzlé výhonky. ZIMA: Zimovzdorný, stálezelený. Půdu kolem kořenů zakrýt chvojím. EXTRA – TIP: Klematis vyžaduje stále vlhkou půdu, doporučuje se půdu u kořenů zastínit např. půdo-pokryvnými trvalkami.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené