Klematis Pink Surprise
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Klematis Pink Surprise

Clematis macropetala Pink Surprise - Objednací číslo 3328456
Počet kusů v balení:1 ks
Květy jsou nápadné, plné, zvonkovitého tvaru. V průměru měří až 8 cm. Okvětní lístky jsou světle růžové s tmavším okrajem, zdobené světle červenými až fialovými skvrnami. Po otevření květu se objeví světle zelené tyčinky, které poskytují další barevný kontrast. Kvete od května do června. Dorůstá do výšky kolem 3 metrů. Patří do 1 skupiny. Kvete na krátkých letorostech vyrůstajících ze starého dřeva. Řez u této skupiny není nutný, ale v případě potřeby ho lze provést po odkvětu. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do kypré, výživné půdy. Povrch půdy mulčujte nebo ho osázejte nízkými trvalkami. Klematis je pnoucí rostlina, vyžaduje oporu pro růst. Plně mrazuvzdorný.
703,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen, červenec, srpen
Stanoviště polostinné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Barva růžová
Výška dospělé rostliny 250-300 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PŮDA: Propustná, humózní, bohatá na živiny. Zálivka vyvážená. HNOJENÍ: Na jaře před vyrašením výhonků hnojivem na popínavé rostliny. Hnojit pouze dobře zakořeněné rostliny. VÝŠKA: Přibližně 2,5 - 3 m. POTŘEBA MÍSTA: 1-2 metry RŮST: Popínavý. Potřebuje oporu pro růst. KVĚTY: Květen - červen. Růžové. Nápadné, plné, zvonkovitého tvaru. ŘEZ: Patří do 1 skupiny, určující řez klematisů. Kvete na krátkých letorostech vyrůstajících ze starého dřeva. Řez u této skupiny není nutný, ale v případě potřeby ho lze provést po odkvětu. PODZIM/ZIMA: Zimovzdorný, doporučujeme na zimu zakrýt oblast nad kořeny chvojím a ochránit tak před pomrznutím. EXTRA – TIP: Klematis vyžaduje vlhkou půdu (vyváženou zálivku) a vyhovuje mu zakrytí půdy u kořenů, např. půdokryvnými rostlinami.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené