TIP!
Klematis Dr. Ruppel
Klematis Dr. Ruppel
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Klematis Dr. Ruppel

Clematis Dr. Ruppel - Objednací číslo 3329990
Počet kusů v balení:1 ks
Světle růžové květy s tmavě růžovými pruhy napříč okvětními lístky, které mají 10 -15 cm v průměru. Kvete od května do června a podruhé koncem léta na přelomu srpna/září. Po odkvětu se vytvoří ochmýřené nažky, které vypadají velmi dekorativně. Květů je poměrně hodně, často téměř zakryjí listy. Ty jsou sytě zelené, trojdílné a na zimu opadávají. Dorůstá 2 -2,5 metru. Mrazuvzdorný. Preferuje humózní, propustnou, mírně vlhkou zeminu, která by neměla mít kyselé pH. Vysazujte na slunné stanoviště, ale ne přímý úpal. Snese i polostín. Je dobré, pokud kořeny rostlin kryje podrostem nějaká nízká trvalka či keřík, který je stíní a chrání. Vhodný k popínání pergol, oblouků, branek atd. Paří do skupiny 2, na začátku jara vyřežte všechny suché a slabé výhony a ponechte jen silné. Boční výhony seřízněte až k páru viditelných, silných pupenů.
599,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen, červenec, srpen, září
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Barva růžová
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-250 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné PŮDA: Propustná, humózní, bohatá na živiny VÝSADBA: vysazujte tak, aby vrchní část kořenového byla cca 8 cm pod zemí, rostlina lépe zakoření. HNOJENÍ: Na jaře před vyrašením výhonků hnojivem na popínavé rostliny. Hnojit pouze dobře zakořeněné rostliny. VÝŠKA: Přibližně 2 -3 m POTŘEBA MÍSTA: Asi 1m RŮST: popínavý KVĚTY: Květen/červen a srpen/září Růžové s tmavšími pruhy ŘEZ: Skupina 2. Na začátku jara vyřežte všechny suché a slabé výhony a ponechte jen silné. Boční výhony seřízněte až k páru viditelných, silných pupenů. PODZIM/ZIMA: Zimovzdorný, doporučujeme na zimu zakrýt oblast nad kořeny chvojím a ochránit tak před pomrznutím. EXTRA – TIP: Klematis vyžaduje vlhkou půdu (vyváženou zálivku) a vyhovuje mu zakrytí půdy u kořenů, to lze zajistit např. výsadbou půdopokryvných rostlin.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené