Victoria, sloupovitá třešeň dvouletá
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Victoria, sloupovitá třešeň dvouletá

Prunus avium - Objednací číslo 4425438
Počet kusů v balení:1 ks
Bohatá úroda. Velké, aromatické plody tmavě červené barvy. Dozrává začátkem července. Samosprašná. Dodáváme v kontejneru.
1307,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu duben, květen
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 60
Doba zrání červenec začátek
Výška dospělé rostliny 200-250 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, světlé a teplé. PŮDA: Propustná. VÝŠKA: cca. 2,5-3,0 m. KVĚTY: Od třetího roku pěstování (duben-květen). PLODY: Zrání: polovina června – polovina července (podle podmínek). ŘEZ: Pokud je seříznutá špička stromu ponechte jedno očko/pupen pod řezem. V létě ho upevněte k opěrné tyči a veďte ho směrem vzhůru. Pokud za jeden rok naroste o více, než 50 cm opět ho seřízněte. V následujících letech zkracujte postranní výhonky brzy na jaře na délku 20 -40 cm (doporučuje se za 3 vnějším očkem). Očka není třeba počítat přesně ani sledovat jejich směr, důležité je řezat tak aby byl udržování štíhlý sloupovitý tvar. Shrnutí: Boční větve nenechávejte delší než 40 cm. Zkracování lze provádět průběžně během celého vegetačního období. Starší a silnější větve však raději stříhejte, až když v nich není žádná míza (později na podzim nebo brzy z jara). Mladé stromy vyžadují častější a silnější řez, u starších rostlin je sloupovitý tvar výraznější a růst se výrazně zpomalí. HNOJENÍ: Hnojivo na ovocné dřeviny - hnojení na jaře, kdy rostlina vyráží. ODSTUP MEZI ROSTLINAMI: asi 60 cm. Při pěstování dřeviny v nádobě dbát na to, aby byla nádoba alespoň 50 cm široká a hluboká, podle možností pochopitelně raději větší a dbát též na dostatečnou zálivku a přísun živin. Půda v nádobě nemůže poskytnout tolik živin a vláhy jako půda v zahradě. V zimě by měla být nádoba s rostlinou podložena a dobře obalena tkaninou, aby nepromrzly kořeny. Přiměřeně zalévat, ale pouze když nemrzne. Pěstování v nádobě doporučujeme max. 5 let a poté strom vysadit do volné půdy.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené