Sloupovitá třešeň Queen Mary
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Sloupovitá třešeň Queen Mary

Prunus avium 'Queen Mary' - Objednací číslo 4426703
Počet kusů v balení:1 ks
Zářivě červené, velké, křupavé plody. Překrásné květy. vysoká úrodnost a štíhlý sloupovitý růst. Dozrává 5-6. třešňový týden (přelom červenec/srpen). Samosprašná. Dodáváme v kontejneru.
990,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: února konec - listopadu konec

Přijímáme objednávky!

Stanoviště slunné
Doba výsadby února konec - listopadu konec
Vysazovací vzdálenost (cm) 60
Doba zrání červenec začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-250 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné. PŮDA: Humózní a bohatá na živiny. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na ovocné stromy (dávat pozor na dávkování)! VÝŠKA Možno až do 3 m i více, je vhodné regulovat řezem. PROSTOR PRO ROSTLINU: Cca 60 cm. RŮST: Středně silný, štíhlý a vzpřímený. Můžeme vysazovat v řadě s jinými druhy. KVĚTY: Pozdní, konec dubna - začátek května, od 2. – 3. roku pěstování, Bílé. PLODY: 5. - 6. třešňový týden (v polovině července – začátek srpna) Lesklé červené, velké a křupavé. ŘEZ: Pokud je seříznutá špička stromu ponechte jedno očko/pupen pod řezem. V létě ho upevněte k opěrné tyči a veďte ho směrem vzhůru. Pokud za jeden rok naroste o více, než 50 cm opět ho seřízněte. V následujících letech zkracujte postranní výhonky brzy na jaře na délku 20 -40 cm (doporučuje se za 3 vnějším očkem). Očka není třeba počítat přesně ani sledovat jejich směr, důležité je řezat tak aby byl udržování štíhlý sloupovitý tvar. Shrnutí: Boční větve nenechávejte delší než 40 cm. Zkracování lze provádět průběžně během celého vegetačního období. Starší a silnější větve však raději stříhejte, až když v nich není žádná míza (později na podzim nebo brzy z jara). Mladé stromy vyžadují častější a silnější řez, u starších rostlin je sloupovitý tvar výraznější a růst se výrazně zpomalí. ZIMA: Zimovzdorná. U kořenů mulčovat posekanou trávou a listím. Při pěstování v nádobě dbejte na dostatečnou zálivku a přísun živin, neboť půda v nádobě nemůže poskytnout tolik živin a vláhy jako půda v zahradě. Dbejte na to, aby nádoba byla alespoň 50 cm široká a hluboká, podle možností pochopitelně raději větší. V zimě by měla být nádoba s rostlinou podložena a obalena tkaninou nebo celou rostlinu i s nádobou zakopat do země. Rostlina v nádobě vyžaduje i během zimy příležitostnou a vyváženou zálivku.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené