Mučenka
Mučenka
Mučenka
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Mučenka

Passiflora coerulea - Objednací číslo 4435098
Počet kusů v balení:1 ks
Exoticky krásné květy! Popínavá, rychle rostoucí rostlina, kterou lze pěstovat jako pokojovou rostlinu s letním umístěním venku. Modré květy lehce voní. Miluje slunné stanoviště. Výška při dodání cca 50 cm, v kontejneru.
635,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červen, červenec, srpen, září
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Doba zrání září začátek
Barva modrá
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 300-400 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné a světlé. PUDA: Propustná a humózní. HNOJENÍ: Jednou týdně hnojivem na kvetoucí rostliny (ne hned při výsadbě nebo bezprostředně po ní). ZÁLIVKA: Půdu udržovat ve vegetačním období vlhkou, ale nepřemokřit. V zimě vyžaduje minimální zálivku, jinak nekvete. Má ráda rosení, v suchém prostředí opadávají květy. VÝŠKA: Může dorůst až několik metrů. RUST: Pnoucí rostlina, je nutná opora (např. kruh z drátu). KVĚTY: Kvete nejdříve za dva roky po výsadbě. Vnější kališní a korunní listy jsou zeleno-bílé, nad nimi je „věnec“ nitkovitých brv od tmavě fialové přes bílou až po modrou barvu. „Věnec“ obklopuje pět tyčinek a tři blizny. DOBA KVĚTU: Červen až září. PLODY: Sladko-kyselé, žluto-oranžové plody, které dozrávají na podzim. ŘEZ: Na podzim nebo na jaře se zkracuje přibližně na 5 oček. ZIMA: Mrazuvzdorná maximálně do -15 oC. Při venkovní výsadbě (v mírnějších oblastech) je nutné dobře zakrýt mulčem nebo slámou! Často se pěstuje jako pokojová rostlina. Od jara do podzimu jí svědčí umístění venku na slunném až polostinném místě. Doporučujeme přezimovat v bytě v chladnější (kolem 15 stupňů) a světlé místnosti.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené