Klematis Warzawska Nike
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Klematis Warzawska Nike

Clematis 'Warszawska Nike' - Objednací číslo 3328241
Počet kusů v balení:1 ks
Oblíbený druh klematisu s červenofialovými květy. Barva se může v závislosti na složení půdy pohybovat od fialové po červenou. Květy jsou jednoduché, velké, cca 12 cm v průměru. Dorůstá do výšky 2 -3 metry. Kvete 2x ročně, poprvé na přelomu jara a léta na bočních výhonech z loňského dřeva a podruhé koncem léta na koncích nových výhonů. Vysazujte do výživné, mírně vlhké půdy na slunné až polostinné stanoviště. Oblast u kořenů doporučujeme zakrýt vrstvou mulče nebo osázet nízkými trvalkami. Tento klematis patří do skupiny 2, na začátku jara vyřežte všechny suché a slabé výhony a ponechte jen silné. Boční výhony seřízněte až k páru viditelných, silných pupenů. Klematis je pnoucí rostlina, vyžaduje oporu. Mrazuvzdorný do -30 stupňů. Dodáváme cca 20 cm vysokou rostlinu v kontejneru.
410,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červen, červenec, srpen, září
Stanoviště stinné, polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-300 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až stinné PUDA: Propustná, humózní HNOJENÍ: Před vyrašením výhonků na jaře a v červnu pak 1x hnojivem na popínavé rostliny. VÝŠKA: Do 3,00 m POTŘEBA MÍSTA: Asi 1,00 m RUST: Potřebuje oporu k pnutí. KVĚTY: Červen – září, sametově rudé barvy – jednoduché, velikost 10 cm. Tento druh kvete na letošních výhoncích. ŘEZ: Na jaře odstranit veškeré mrtvé dřevo až k prvním zeleným pupenům. PODZIM/ZIMA: Zimovzdorný, opadavý EXTRA – TIP: Klematis vyžaduje vlhkou půdu, výhodou je zakrytí půdy u kořenů rostlin např. půdo pokryvnými rostlinami.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené