Štědřencovec Adamův
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Štědřencovec Adamův

Laburnocytisus adamii - Objednací číslo 4402211
Počet kusů v balení:1 ks
Rostlina s dvoubarevným kvetením, vznikla naroubováním čilimníku nachového na štědřenec odvislý. Keř nebo nízký strom s rozložitou korunou dorůstá do výšky 3-6 metrů a šířky kolem 4 metrů. Kvete v květnu a červnu žlutými a růžovými květy, které jsou uspořádány v hroznech. Na délku mohou měřit až 30 cm. Plodem je lusk s černými semeny. Listy jsou menší, trojčetné, zelené. Vysazujte na slunné stanoviště do sušší, kamenité půdy se zásaditým pH. Řez zpravidla není potřeba, pokud však rostlinu potřebujete tvarovat, proveďte ho brzy na jaře. Vynikne jako solitér nebo v kombinaci si jinými okrasnými dřevinami. Mrazuvzdorný do -30 stupňů. Celá rostlina je jedovatá.
790,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Barva vícebarevná
Výška dospělé rostliny 400 cm
PŮDA: Průměrně bohatá na živiny, propustná. STANOVIŠTĚ:: Slunné. VÝŠKA: Dosahující 3 až 6 m. KVĚTENSTVÍ: Květen – červen - na hroznech, které jsou až 50 cm dlouhé – vytvořené plody jsou jedovaté – kvete pouze na dvouleté dřevině – každý ostrý řez znamená, že v následujícím roce se neobjeví květy. ŘEZ: Křivé a křižující se větve odstranit. T.j. dřevina se musí prosvětlit. Tento řez, když je nutný, provádět v zimě, příp. suché větve odstranit na jaře. ZIMA: Na podzim opadá listí – v zimě je holý.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené