Dřín japonský Kreuzdame
Dřín japonský Kreuzdame
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Dřín japonský Kreuzdame

Cornus kousa Kreuzdame - Objednací číslo 4401908
Počet kusů v balení:1 ks
Tento působivý keř zdobí v květnu a červnu bílé listeny, mají až 10 cm v průměru a ve svém středu mají drobné květy. Na podzim je keř dekorativní svými listy, které mění barvu do zářivě oranžové až žluté barvy. Červené plody tvarem připomínají maliny. Do pěkného tvaru vyroste i bez pravidelného řezu. Dorůstá do výšky 2,5 -3 metry a šířky 1,5 -2,5 metru. Růst je pomalý, kompaktní. Roční přírůstky cca 15 -30 cm. Vysazujte do kypré, výživné a mírně kyselé půdy na slunné až polostinné stanoviště. Půda by měla být stále mírně vlhká, nemá rád přemokření ani sucho. Opadavý, mrazuvzdorný. Mladé rostliny doporučujeme chránit zakrytím.
599,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 150 - 250
Vhodné k řezu ano
Barva bílá
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 250-300 cm
Zbarvení listí na podzim ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné PŮDA: Kyprá, výživná, lehce kyselá ZÁLIVKA: Mírná, podle povětrnostních podmínek. Snese i sušší stanoviště. KVĚTY: Květen - červen Drobné, jednoduché a nenápadné, obklopené výraznými bílými listeny PLODY: Červené, podobné malinám, dekorativní. Jsou jedlé, ale mají silnou slupku, a proto jejich konzumaci za syrova nedoporučujeme. VÝŠKA: 2,5 – 3 metry. POTŘEBA MÍSTA: 1,5 – 2,5 metru, roční přírůstky 15-30 cm. LISTY: Zelené, opadavé. Na podzim se zbarvuje do žluté až červené barvy. RŮST: Není nutný, rostlina má přirozeně vzpřímený a kompaktní keřovitý růst. ZIMA: Mrazuvzdorný, mladé rostliny chránit před mrazem chvojím nebo mulčem.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené