Liliovník tulipánokvětý
Liliovník tulipánokvětý
Liliovník tulipánokvětý
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Liliovník tulipánokvětý

Liriodendron tulipifera - Objednací číslo 4402239
Počet kusů v balení:1 ks
Vysoký strom se zajímavě tvarovanými zelenými listy, na podzim se zbarvují do žluta. Skutečnou okrasou jsou ale květy, jsou žlutozelené s oranžovým žíháním ve spodní části. Mají tvar tulipánu. Jsou zhruba 5 cm vysoké. Začíná kvést později často za více než 10 let. Vysazujte na slunné stanoviště. Vzhledem k výšce stromu a široké koruně je nutný dostatek prostoru.
630,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 500
Výška dospělé rostliny 2000 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, vyžaduje dostatek prostoru. PŮDA: Lehce kyselá, propustná s vyváženou zálivkou. HNOJENÍ: Přidat rašelinu. VÝŠKA: V dospělosti dorůstá až do cca 25 m. K mladým rostlinám se doporučuje umístit opora, aby dobře zakořenily a jejich vzrůst byl rovný. LISTY: Zelené, opadavé. Mají dva cípy a mezi nimi téměř souvislý spoj – zajímavě tvarované. Na podzim se zbarvují do žluta. KVĚTY: Od června – kvete až měsíc. Začíná kvést až po několika letech pěstování (často až po 10 letech). Květy jsou 4 – 6 cm vysoké. Tvar květu je tulipánovitý, žlutozelený s oranžovým zbarvením ve spodní části. PLODY: Úzké semeníky na zimu seschnou a později se otevřou do tvaru hvězdy. ŘEZ: Výchovný řez pro zhoustnutí provádět na konci zimy, když nemrzne. Jinak je lépe zastřihávat hned po odkvětu, protože strom vytváří květy na konci vyzrálých větviček a při řezu na jaře pak následně v létě nekvete. Pakliže chceme, aby strom nedorostl do velké výšky, je dobré ho odmlada pravidelně stříhat a udržovat tak v menší velikosti. ZIMA: Mrazuvzdorný do cca – 25 stup. Mladé rostliny chránit chvojím nebo mulčem.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené