Sloupovitá slivoň Imperial, kontejner
Sloupovitá slivoň Imperial, kontejner
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Sloupovitá slivoň Imperial, kontejner

Prunus dom. 'Imperial' - Objednací číslo 4426419
Počet kusů v balení:1 ks
Pozdní. Odolná, brzy plodící, velmi úrodná odrůda. Plody mají modrou slupku, žlutou dužninu. Chuť je sladká, aromatická. Samosprašná. Pecka jde dobře oddělit. Dozrává od konce srpna. Plody jsou vhodné pro přímou konzumaci i k dalšímu zpracování.
990,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 60
Doba zrání září začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-250 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, chráněné, teplé PŮDA: Hloubková a vlhká. Je-li půda příliš suchá, dřevina plody shodí příliš brzy. HNOJENÍ: V polovině března přihnojit dusíkatým hnojivem. Další přihnojení v polovině června. ŘEZ: Pokud je seříznutá špička stromu ponechte jedno očko/pupen pod řezem. V létě ho upevněte k opěrné tyči a veďte ho směrem vzhůru. Pokud za jeden rok naroste o více, než 50 cm opět ho seřízněte. V následujících letech zkracujte postranní výhonky brzy na jaře na délku 20 -40 cm (doporučuje se za 3 vnějším očkem). Očka není třeba počítat přesně ani sledovat jejich směr, důležité je řezat tak aby byl udržování štíhlý sloupovitý tvar. Shrnutí: Boční větve nenechávejte delší než 40 cm. Zkracování lze provádět průběžně během celého vegetačního období. Starší a silnější větve však raději stříhejte, až když v nich není žádná míza (později na podzim nebo brzy z jara). Mladé stromy vyžadují častější a silnější řez, u starších rostlin je sloupovitý tvar výraznější a růst se výrazně zpomalí. PLODY: Tato slivoň nepotřebuje žádnou sprašnou odrůdu. Pěstováním více slivoní se dosáhne jejich vzájemnou sprašností vyšší sklizně. SKLIZEŇ: Podle podmínek - přibližně v září. Plody je třeba okamžitě sbírat, slivoň přezrálé plody shazuje. ZIMA: Půdu pokrýt mulčovací půdou a listím. V případě, že je dřevina pěstována v nádobě, pak je třeba tuto nádobu při silných mrazech nečím podložit a obalit (např. vláknina nebo i novinový papír).
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené